Za vikend posebna regulacija prometa u Širokom Brijegu

Povodom blagdana Velike Gospe i proslave Dana Grada Širokog Brijega želimo informirati javnost o određenim stvarima, poručuji iz Grada čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

Svjesni činjenice kako će u Široki Brijeg u iduća dva dana doći veliki broj hodočasnika, gostiju i prijatelja, molimo za strpljivost kako bi sve prošlo u najboljem redu.

Što se tiče prometnica, na samu uočnicu zatvarat će se prometnice onako kako bude išla procesija od crkve Navještenja Gospodinova na Pecari prema Franjevačkom samostanu na Širokom Brijegu.

Na sam Dan grada, u samom središtu će vladati posebna regulacija prometa. Točnije u večernjim satima, kada će se odvijati zatvaranje prometnica koje vode prema Trgu širokobrijeških žrtava.

Od cca 19 sati zatvorit će se sve prometnice koje vode prema središtu grada, Ulica fra Didaka Buntića (od Addiko banke prema Trgu), Ulica Stjepana Radića (od zgrade “Županije” do hotela Park) i ulica Bana Jelačića (od raskrsnice kod “Krunine strane” prema Trgu). Molimo korisnike parking prostora od “Krunine strane” prema Trgu i u Ulici Stjepana Radića, od Trga širokobrijeških žrtava do hotela Park da 15. kolovoza u popodnevnim satima uklone automobile.

Molimo sve fizičke i pravne osobe koji će se baviti ugostiteljskim radnjama da ni u kakvom slučaju ne zauzimaju prostor prometnica kako bi postavili potrebnu opremu.

Ovo naglašavamo izričito, a u koordinaciji s hitnim službama (PU Široki Brijeg, Dom zdravlja, Vatrogasci, GSS) kojima je važno osigurati prolaz u slučaju određene potrebe.

Zbog zatvaranja središta grada, mogućnost parkiranja će biti smanjena. Molimo naše drage sugrađane i goste da koriste parking prostore izvan samog središta (Duhanska stanica, park Sajmište, parking prostor kod Gradske mrtvačnice, prostor oko autobusnog kolodvora, Gradske dvorane…).

Nakon proslave Dana grada potrebno je očistiti uže gradsko područje. Stoga, pravna i fizička lica koja će obavljati ugostiteljsku djelatnost dužna su očistiti prostor ispred i oko svojih objekata (pokretni/nepokretni) kako bi komunalne službe mogle na vrijeme odraditi svoj posao.

Dragi Širokobriježani, molimo vas za strpljenje.

Dragi naši gosti, osjećajte se kao kod kuće. Proslavimo ovaj naš dan na najbolji mogući način i u duhu zajedništva, poručili su iz Grada Širokog Brijega.

(www.jabuka.tv)20 komentara

 • Sada se vidi koliko nedostaje most na zaobilaznicu u produžetku one ulice na Zorićevini jer bez toga ovaj grad je sveden na jednu ulicu i zatvoren je ko čep.

  • Pa kuda bi išla cesta, jesi li ikad išao do zadnje zgrade na zorićevini, jesi li vidio da se zgrada nalazi na samoj cesti

 • Zakrpala se rupa na izlazu s vagana, ne znam kako nitko nije vatromet ispalio. Zato su ga raskopali po sred ulice a zakrpat ce nikad

  • seljačka posla u koordinaciji trokuta : brina-jpephzhb-kradeze, prokopali , raskopali, niti su obavijestili ikoga o početku radova, što bi bio red u civiliziranom svijetu, niti su po završetku istih vratili u prvobitno stanje, ostao pjesak koji praši sve u “šesnaest”

 • Svaka ČAST na komentaru, taj most je NAJHITNIJE I NAJPOTREBNIJE napravit u Širokom.
  Ajde g.Gradonačelniče na poso pa radi nešto.

 • Most sa Zoricevine na obilaznicu je rješenje koji bi dosta toga riješio i promet bi se mogao regulirati potpuno drugacije i kvalitetnije.Ali boli brku racku jer to Hering odradi za 20 dana..Samo u Lade nema tala u mita pa se zato i ne radi.

 • Mislimo da smo netko i nesto, da smo kao mocni. Svako bolje auto s pik-a Sarajevo. Nama pricaju zaposlenost, pa bez obzira na to navjecu korist ima tih nekoliko vlasnika/investitora. A za sve nesto vise od toga smo jako malobrojni. Sad malo grad “vrvi” od ljudi a za 5 dana “možeš se slikati”

  • J te prelijrpa ili ne prelijepa Z.
   Most je nužda jer 500 auta mora izic i uc na onaj gore most kraj robne.Lijepa velis.pa i ja imam stan dolje ali grad bi prodisao s tim novim mostom.

 • Najbolje tako, kad treba spriječiti prometni kolaps i slijepo crijevo u prometu samo okrenite promet preko Vagana. A kad treba za djecu na Vaganu napraviti igralište (da se ne igraju na prometnicama) onda se ništa ne može poduzeti …

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.