Za vikend migranti ukrali vozilo u Mostaru, naoružani vozač skutera opljačkao benzinsku crpku u Čapljini

Tijekom proteklog vikenda djelatnici MUP-a HNŽ-a imali su više intervencija, a posebno se izdvajaju dva slučaja krađe odnosno oružane pljačke.

U subotu (19. listopada) u PU Mostar obratio se N.H. (1959) iz Mostara i prijavio da mu je tijekom noći od strane NN osobe otuđeno vozilo “Peugeot 307” dok se nalazilo parkirano u Ulici Gojka Vukovića.

Za istim je odmah raspisana operativna potraga te je nakon kraćeg vremena vozilo pronađeno u pograničnom području Republike Hrvatske kod Metkovića te da su istim upravljali imigranti.

O svemu je upoznat tužitelj.

U noći sa subote na nedjelju oko 00:55 sati u PU Čapljina obratio se M.B. (1975) iz Trebižata i prijavio da je dok je radio na benzinskoj crpki “Rebac Benz” u Trebižatu izvršena oružana pljačka.

Prema njegovoj izjavi , u prostorije navedene crpke ušla je NN osoba s kacigom na glavi i uz prijetnju vatrenim oružjem tražio od prijavitelja da mu preda novac. Nakon što mu je predao novac, počinitelj se na skuteru udaljio sa lica mjesta.

O svemu su odmah upoznate policijske patrole na terenu.

Iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području HNŽ-a, registrirano je 19 prijava, od čega na području Mostara 14, na području Konjica četiri i na području Čapljine jedna.

Registrirano je šest prekršaja iz oblasti javnog reda i mira i to na području Mostara dva, na području Jablanice dva, na području Čapljine i Stoca po jedan.

Zabilježeno je 17 prometnih nezgoda i to na području Mostara sedam, na području Konjica tri, na području Čapljine pet i na području Čitluka dvije u kojima je jedna osoba smrtno stradala, pet osoba je zadobilo teške tjelesne ozljede dok su tri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede, navodi se u dnevnom izvješu MUP-a HNŽ-a.

(www.jabuka.tv)