Za uređenje središta Gruda izdvojit će se 160.000 KM

U središtu općine Grude počelo je proljetno uređivanje. Djelatnici javnog poduzeća Komunalno rezali su grane koje su stršile sa stabala u Ulici viteza Ranka Bobana, a predstavljale su opasnost za građane i njihovu imovinu od čega su najugroženiji bili automobili koji su bili parkirani u toj ulici.

Načelnik općine Grude Ljubo Grizelj kazao je kako se ovim činom želi probuditi svijest građana o brizi za okolinu i središte koje se ovim prvim proljetnim radovima počinje uređivati. -Ovo je jedna uvertira u nove aktivnosti, a njome se šalje poruka o važnosti uređenja naših domova i ulica. Zgrade u središtu će dobiti novi izgled, u čemu očekujemo dogovor sa stanarima, a općina Grude će osigurati boju za izvanjsko uređenje tih zgrada, kaže nam Grizelj.

Ističe, kao potrebnu, i zaobilaznu cestu koja bi uvelike olakšala promet središtem, a išla bi pored duhanske stanice, te središnji gradski trg koji bi Grudama dao jednu ljepšu crtu i dimenziju više. -Jako je važno urediti središte Gruda i zato smo u proračunu za tu stavku izdvojili 160 tisuća maraka. Planski ćemo raditi ulice u središtu, i istodobno tražiti od županije da za opće društveno dobro u funkciju stavi neaktivnu imovinu kako središte ne bi izgledalo zapušteno, a s tim objektima bi se još mnogo toga moglo uraditi. U planu imamo tu zaobilaznu cestu koja bi išla pored duhanske stanice i ona bi rasteretila središte. Što se tiče središnjeg gradskog trga on je projekt koji će dati ljepšu crtu i dimenziju više općini Grude. Imamo plan kako bi taj trg trebao izgledati, a za početak je važno staviti kocku u dijelu od Bekije do tržnice, koja bi bila premještena sa sadašnje lokacije, za što je također osigurano mjesto, ustvrdio je načelnik Ljubo Grizelj. (Večernji list)

(www.jabuka.tv | Foto: Stojan Lasić)

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.