Za ulazak u Hrvatsku ne morate imati negativan PCR test ako ste preboljeli koronu – Jabuka.tv

Za ulazak u Hrvatsku ne morate imati negativan PCR test ako ste preboljeli koronu

Ukoliko ste planirali putovati u Hrvatsku, nije vam potreban nalaz PCR testa niti mjera samoizolacije ukoliko ste preboljeli Covid-19 unazad tri mjeseca, potvrđeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Ukoliko želite putovati u Hrvatsku, a udovoljavate uvjetima ulaska u RH, odnosno imate potvrdu da imate uplaćen turistički smještaj, i preboljeli ste Covid-19, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku niste dužni posjedovati negativni nalaz PCR testa na SARS-CoV-2, niti im može biti određena samoizolacija, rečeno je iz MUP-a Hrvatske.

Takve osobe dužne su na graničnom prijelazu predočiti potvrdu liječnika ili odgovarajuću liječničku dokumentaciju iz koje je vidljivo da je od datuma završetka bolesti prošlo više od 14 dana, i da od toga dana nije prošlo više od 90 dana, potvrđeno je, prenosi N1 televizija.

Za dokaz da su preboljeli Covid-19 putnici trebaju imati pozitivan nalaz PCR ili antigenskog testa ili pozitivan rezultat u testu neutralizacije (NT) koji je napravljen unazad tri mjeseca, a stariji od 14 dana ili potvrdu da su preboljeli Covid-19 izdanu od liječnika.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.