Za sanaciju šteta prouzrokovanih burom u Širokom Brijegu izdvojeno 40.000 KM | Jabuka.tv

Za sanaciju šteta prouzrokovanih burom u Širokom Brijegu izdvojeno 40.000 KM

Na 4. sjednici Županijskog stožera civilne zaštite održanoj 27. svibnja 2019. godine u prostorijama Vlade ŽZH u Širokom Brijegu donesena je Odluka o izdvajanju sredstava za sanaciju dijela šteta nastalih prirodnom nepogodom (orkanski vjetar) u Gradu Širokom Brijegu.

Te štete su nastale krajem mjeseca veljače ove godine, a Vlada ŽZH će izdvojiti iznos od 20.000,00 KM.

Vlada ŽZH je na svojoj 16. sjednici održanoj 31. svibnja 2019. godine izdvojila 20.000,00 KM za sanaciju dijela šteta nastalih prirodnom nepogodom (orkanski vjetar) u Gradu Širokom Brijegu.

Za sanaciju dijela šteta prouzročenim olujnim vjetrom Grad Široki Brijeg je izdvojio ukupno 60.000,00 KM (Stožer je izdvojio 40.000,00 KM, a s redovitog računa Grad Široki Brijeg izdvojio je 20.000,00 KM).

Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća zajedno sa stručnim povjerenstvom za procjenu šteta je izvršilo procjenu šteta na materijalnim dobrima u vlasništvu pravnih i fizičkih osoba, na objektima komunalne infrastrukture i drugim materijalnim dobrima.

Ukupan broj prijava je 405, a procijenjeni iznos šteta je 431.309,60 KM.

Vlada ŽZH uputila je Vladi FBiH zahtjev za dodjelu jednokratne pomoći Gradu Širokom Brijegu za otklanjanje šteta nastalih prirodnom nepogodom.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

 • Općina je jedino u stanju isplatit plaće vlastitim uhljebima, to je jedino što isplaćuju, vjerojatno na kredit. Pitajte studente koji primaju stipendiju kada im je zadnji put isplaćena? Sramota na šta smo spali…

 • Opet ce bit kao i za zimske nepogode,žena dobila za pola kuće koju je snijeg srušio 150km…
  A ti koji prijave lažnu štetu uzmu lovu.
  Javno objavljujete koliko štete, koliko je ko dobio.
  To je čista savjest.
  A ovo sta vi radite je sramota…
  Sramite se…
  Zato vam svi idu van, samo uhljebi ostali i oni sta nemaju srca i za karte.

Komentiraj: