Za obnovu triju ureda čelnika BiH potrebno gotovo 300.000 KM

Vlada Federacije BiH odobrila je sredstva u iznosu od 100.000 KM za preseljenje Ureda predsjednika FBiH Marinka Čavare iz zgrade Predsjedništva BiH, tako da će se Čavara sa suradnicima moći uskoro useliti u svoje prostorije.

Priča o izmještanju ureda predsjednika FBiH Marinka Čavare i potpredsjednika FBiH Melike Mahmutbegović i Milana Dunovića ponovno je postala aktualna nakon što je predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić zatražio da se uredi čelnika FBiH izmjeste iz zgrade Predsjedništva BiH.

Prema svim dostupnim informacijama, samo za Ured predsjednika FBiH obnovljen je prostor u bivšoj zgradi Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH, odnosno u vili “Braun”. Naime, Vlada FBiH izdvojila je sredstva za opremanje ureda Marinka Čavare, ali ne i sredstva za dvoje potpredsjednika.

Iz Ureda potpredsjednika iz reda srpskoga naroda Milana Dunovića potvrdili su ovu informaciju za Klix.ba, ističući kako nisu točne tvrdnje da je Dunović odbio preseljenje u vilu “Braun” zbog toga što su ponuđene prostorije tijesne.

Vlada Federacije BiH osigurala je 100 tisuća KM iz tekućih rezervi za smještaj predsjednika Federacije BiH, dok je za obnovu svih triju ureda čelnika FBiH potrebno najmanje 296.346,57 KM.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj: