Za načelnika općine Čitluk borit će se tri kandidata

Nakon preliminarnog pregleda prijavljenih političkih subjekata za sudjelovanje na lokalnim izborima u BiH, koji će se održati 2. listopada ove godine, svoje liste kandidata za članove Općinskog vijeća Čitluk trebali su imati Hrvatska kršćanska demokratska unija BiH, Hrvatska demokratska zajednica BiH, Narodna stranka Radom za boljitak, Hrvatska stranka prava BiH, Hrvatska demokratska zajednica 1990., Hrvatski savez HKDU – HRAST te neovisni kandidat Jure Džida.

SIP BiH odbacio je prijavu “Kongresne narodne stranke prava boraca i građana – pravde i morala BiH”, vjerojatno zato što na području općine Čitluk nije uspjela prikupiti dovoljno potpisa za kandidaturu.

No, nakon odluke Prizivnog odjela Suda BiH, u četvrtak je Središnje izborno povjerenstvo BiH završilo postupak ovjere prijava političkih stranaka i neovisnih kandidata za sudjelovanje na izborima pa je došlo do još jedne izmjene. Naime, SIP je odbacio prijavu Narodne stranke Radom za boljitak, što znači da će na izborima za novi sastav Općinskog vijeće Čitluk sudjelovati ukupno pet političkih stranaka i jedan neovisni kandidat, prenosi Večernji list.

Prema odluci SIP-a, svog kandidata za načelnika općine Čitluk na predstojećim izborima imat će tri političke stranke – Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH), Hrvatska demokratska zajednica 1990. (HDZ 1990.) i Hrvatski savez HKDU – HRAST.

Do sada je jedino HDZ BiH Čitluk objavio ime svog kandidata za načelnika općine, a očekuje se objava imena kandidata za načelničko mjesto i HDZ-a 1990. te Hrvatskog saveza HKDU – HRAST. Uskoro će, također, uslijediti postupak objave imena kandidata koji će se naći na pojedinim stranačkim listama za vijećnike u OV Čitluk.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.