Za gradnju brzih cesta preusmjereno 107 milijuna KM – Jabuka.tv

Za gradnju brzih cesta preusmjereno 107 milijuna KM

Usvajanjem rebalansa ovogodišnjeg proračuna Federacije BiH na izvanrednoj sjednici Zastupničkog doma Federalnog parlamenta omogućeno je da se 107 milijuna KM stave na raspolaganje za izgradnju planiranih infrastrukturnih projekata koje implementira javno poduzeće Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar.

Ovo je jedina suštinska izmjena u proračunu, koja se sastoji od preusmjeravanja neutrošenih 107 milijuna KM iz 2017. u aktualnu proračunsku godinu radi gradnje brzih cesta u FBiH. Ukupno će za ove namjene biti investirano 290 milijuna KM, rekao je federalni premijer Fadil Novalić.

Novalić je obrazložio je da je Federaciji uplaćeno 87.207.037 KM, jer je BiH ispunila sve uvjete iz matrice politika u okviru DPL projekta sa Svjetskom bankom, te da je 97.214.772 KM doznačeno u proračunu FBiH s obzirom na to da su ispunjene prethodne mjere iz Pisma namjere proširenog aranžmana s MMF-om.

Zbog navedenog, Federalno ministarstvo financija je izmijenilo strukturu financiranja ovogodišnjeg proračuna Federacije BiH na način da se odustalo od planirane prodaje potraživanja u iznosu od 60 milijuna KM, te je smanjena planirana emisija obveznica za 124 milijuna KM.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.