Za dvije godine ukinute vize za samo tri zemlje

Argentina, Barbados i Tajland su među brojnim zemljama koje nemaju svoja diplomatska predstavništva u Bosni i Hercegovini, zbog čega bh. građani moraju odlaziti u zemlje u okruženju da bi dobili vizu ako žele putovati u ove države.

Koliko dobivanje vize za neku zemlju komplicira putovanja, znaju svi oni koji su je morali pribaviti. Osim prikupljanja ogromne papirologije, tu je i čekanje u redovima pred veleposlanstvima, a kad po vizu treba ići u neku treću zemlju, sve se dodatno komplicira. Tu su i financijski troškovi, uz one za prikupljanje nužne dokumentacije, zatim troškovi puta do određenog veleposlanstva pa do onih za izdavanje same vize koja zna iznositi i po 100 eura za samo jedno putovanje, piše Večernji list.

Damir Arnaut, zastupnik Saveza za bolju budućnost u Zastupničkom domu državnog Parlamenta, uputio je pitanje Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine o tome koliko je zemalja ukinulo vize za nositelje običnih putnih isprava iz BiH u razdoblju između 31. ožujka 2015. i 17. siječnja 2017. godine, odnosno tijekom aktualnog saziva Vijeća ministara BiH.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: