Za američku vizu, morat ćete proći i provjeru na društvenim mrežama

Državno tajništvo prihvatilo je prošireni upitnik u kojemu će se zahtijevati i podaci o profilima na društvenim mrežama u zadnjih pet godina.

Trumpova vlada prošloga je mjeseca predložila stroži tretman za sve koji podnesu zahtjev za vizom. Državno tajništvo prihvatilo je prošireni upitnik u kojemu će se zahtijevati i podaci o profilima na društvenim mrežama u zadnjih pet godina.

Osim toga, dodatni podaci odnosit će se na e-mail adrese, telefonske brojeve, prethodne adrese stanovanja, prethodne poslodavce i povijest putovanja, prenosi Reuters.

Također, službenici će moći zatražiti dodatne informacije kako bi se potvrdio identitet osobe. Kritičari ovog poteza ističu kako će se novim zahtjevima proces izdavanja vize samo dodatno otegnuti, piše Tportal.hr.

Prema ranije objavljenim podacima, čak 740.000 stranaca, koji su trebali napustiti zemlju u posljednjih 12 mjeseci, je ostalo u SAD-u i nakon isteka vize.

Među onima koji su najčešće ostajali u SAD-u i nakon isteka vize u razdoblju od listopada 2015. do rujna 2016. godine, nalaze se građani Kanade, Meksika, Brazila, Kine i Indije.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.