Yugo je sve traženiji auto u Americi, cijene idu u nebo

Zadnji primjer potvrđuje kako je Yugo sve poželjniji među Amerikancima koji su za njega spremni izdvojiti pozamašnu sumu.

I pritom ne biraju puno. Naravno, GVX i kabrio su posebno na cijeni, ali sasvim solidno prolazi i obični Yugo koji se vizualno bitno ne razlikuje od onih koji su 1990-ih držali prevlast na našim cestama. Posljednji primjer dolazi iz ponude aukcijske platforme Bring-A-Trailer.

U pitanju je sasvim obični Yugo GVL iz 1988. godine, koji je s nepunih 108.000 km sasvim običan auto. Sudeći po fotografijama, radi se o uzorno održavanom automobilu. Sve do 2021. godine bio je kod prvog vlasnika, koji je očito štedio 1.1-litreni motorić s 55 KS.

Ali pazite sad ovo, primjerak je prodan po cijeni od 9001 USD, čime se potvrdilo da 12.100 USD za kabrio izvedbu nije bila samo puka slučajnost ili ishitreni potez nekog “jugonostalgičara“.

Ameri, izgleda, spoznaju određene kvalitete Zastavinog proizvoda kojeg su se u bivšoj državi olako odrekli kao sramotnog poluproizvoda. Sve je više onih koji loše održavanje navode kao glavni uzrok negativnom imidžu Yuga u Americi.

Tako i u komentarima ove aukcije jedan komentator navodi kako je imao rent-a-car s Yugama koje je iznajmljivao već od 10 USD/dan i pritom pristojno zarađivao. Kaže kako je bilo potrebno samo redovito servisirati auto i na vrijeme mijenjati zupčasti remen. Jedan primjerak vozi još i danas, a hvali nisku potrošnju goriva.

Kako god, Yugo je definitivno sve traženiji preko bare. Tko zna, možda uskoro svjedočimo i izvozu “naših“ jugića put Amerike.

Uostalom, nema smisla da se kontejneri koji nam dovedu američke klasike ne vrate upravo sa Zastavama. A pritom bi se moglo i pristojno zaraditi s obzirom na to da solidni Yugo kod nas možete kupiti za nekoliko tisuća kuna.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.