YouTuber zbog jednog videa izgubio 2 milijuna pretplatnika u 48 sati

James Charles, jedan od vodećih beauty influencera na YouTubeu, posljednjih dana proživljava pravu dramu nakon što je u svega 48 sati izgubio čak dva milijuna pretplatnika na tom videoservisu. Razlog – svađa s drugim (utjecajnijim) influencerom.

U petak je Tati Westbrook, onima koji prate taj dio YouTube scene dobro poznata make-up i beauty influencerica, na YouTubeu objavila čak 43 minute dug video u kojem je u detalje raščlanila svoj odnos s Charlesom, odnosno sve načine na koje ju je on prešao.

Westbrook je i vlasnica kompanije koja proizvodi dodatke prehrani, a godinama je podupirala i gurala Charlesa na YouTube sceni. Ne čudi stoga što je izgubila živce kad je u travnju vidjela njegov Instagram Story na kojem reklamira dodatke prehrani, ali one koje proizvodi njoj konkurentska kompanija.

Tijekom 43 minute opisivala je kako su ona i njen muž godinama bili Charlesovi mentori i kako su mu davali poslovne savjete, a potom je priznala da ju je njegova odluka da reklamira konkurenciju šokirala.

Ne radi se tu samo o jednoj stvari. Nisu u pitanju samo vitamini. Lagao mi je i nije pokazao nimalo poštovanja prema meni, rekla je 37-godišnja influencerica.

Njen video je u prva 24 sata pogledan 11 milijuna puta, a dosad je skupio 24 milijuna pregleda.

Charles se brani da mu je konkurentska kompanija pomogla pružanjem zaštite u opasnoj situaciji (o kojoj nije rekao ništa više) na Coachelli. U petak navečer je nakon Tatina videa objavio svoju verziju događaja i ispriku.

Razočaran sam u samog sebe jer sam uništio naš odnos koji mi je mnogo značio, iako to nisam uvijek na najbolji način pokazivao, rekao je nenašminkani make-up guru.

Westbrook ga je optužila da je na jednom društvenom okupljanju iznosio komentare zbog kojih ju je bilo sram.

U ovom trenu nije važno što je istina, važni su osjećaji. Bez obzira na to što se dogodilo, povrijedio sam dvije važne osobe, rekao je Charles u videu koji je pogledan 22 milijuna puta.

Na početku cijele drame Charles je imao 16,5 milijuna pretplatnika na YouTubeu. Sad ih ima 14,4 milijuna. S druge strane, Westbrook je u istom periodu dobila 1,5 milijuna pretplatnika.

Mnogi su uvjereni da je ovo kraj Charlesove karijere, dok drugi tvrde da će ga YouTube spasiti. Naime, iako je Tati u petak bila broj jedan na američkom trendingu, u subotu je njen video u potpunosti nestao s tog popisa. Kako tvrde oni koji nisu skloni Jamesu, kompaniji se više isplati spašavati njega nego podržati Tati.

Prije nego što su se zakrvili, oba kanala su konstantno rasla, a u posljednja dva tjedna svakog dana im se broj pretplatnika povećavao za nekoliko tisuća.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.