Xiaomi ponovno bilježi rast isporuka pametnih telefona

Kineska tvrtka Xiaomi imala je prilično burnu 2016. godinu, što uključuje i isporuke pametnih telefona koje su bile slabije od očekivanih.

Čini se da će 2017. godina za Xiaomi ipak biti puno bolja, barem prema prodajnim rezultatima koje je objavio osnivač i glavni izvršni direktor tvrtke Lei Jun.

Xiaomi je tijekom drugog kvartala ove godine isporučio 70% više pametnih telefona u odnosu na prethodni kvartal, odnosno u drugom kvartalu je isporučeno ukupno 23,16 milijuna pametnih telefona, javlja Zimo.co.

Takve brojke rezultat su napora čelnika Xiaomija da konačno riješe ključni problem tvrtke, njezin opskrbni lanac i pripadajuće probleme u opskrbi. Poboljšanja su jednako uspješno implementirana u Xiaomijevu online prodaju proizvoda, kao i u fizičke Mi Home trgovine.

Ističe se i velik uspjeh na indijskom tržištu gdje je Xiaomi u prvoj polovici godine ostvario rast prihoda od 328% na godišnjoj razini, ali i konstantna ulaganja u sektor za istraživanje i razvoj što uključuje i zapošljavanje novih stručnjaka kroz idućih godinu dana.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.