Xella BH proslavila deset godina uspješnog rada, posjetili smo ih

Povodom obilježavanja deset godina uspješnog rada u BiH, u srijedu je u kompaniji Xella BH u Tuzli održan “Dan otvorenih vrata” i druženje s predstavnicima medija, među kojima se našao i portal Jabuka.tv.

Prisutni mediji su imali priliku upoznati Xellin tim stručnjaka, obići proizvodni pogon i saznati zbog čega se ova kompanija izdvaja na tržištu u području ekološki održive proizvodnje.

Njemačka kompanija Xella Group koja razvija, proizvodi i prodaje građevinske i termoizolacijske materijale, prije deset godina postala je većinski vlasnik poduzeća Siporex iz Tuzle, koje se već godinu dana kasnije pretvorilo u jednu od najsuvremenijih tvornica za proizvodnju probetona robne marke Ytong.

Naš standard kvalitete je određen njemačkim propisom, tzv. DIN normom, koja je mnogo stroža u odnosu na recimo francuske ili druge zapadnoeuropske standarde. U proizvodnji koristimo isključivo prirodne materijale, recikliramo otpad i konstantno usavršavamo naše proizvode kako bismo kupcima omogućili najbolji kvalitet uz višestruke uštede.

Posebno smo ponosni na naš proces proizvodnje koji je u potpunosti ekološki prihvatljiv i bez ikakvih štetnih utjecaja na lokalnu zajednicu, kazao je izvršni direktor kompanije Xella BH, Vjekoslav Visković.

Vjekoslav Visković

U prilog ovoj činjenici govore brojne nagrade i certifikati koje su dobile robne marke Ytong, Silka i Multipor za svoju ekološku prihvatljivost, kao i laskava titula “brenda broj 1” u građevinskoj industriji koju su Ytong blokovi dobili 2013. godine u Njemačkoj i time se našli na listi TOP 100 brendova 20. stoljeća, među kojima su bili BMW i Mercedes.

Osim proizvodnje, kompanija Xella se bavi i sustavnim rješenjima za ekološku i održivu gradnju. S ciljem da klijentima pruži podršku u svim fazama izgradnje, kompanija je razvila grupu novih proizvoda Ytong Smart, Strong, Acoustic i Classic blokova, koji su prilagođeni različitim potrebama i primjenama. S druge strane, s Ytong sustavnim rješenjima olakšava se i ubrzava gradnja kako bi se u konačnici dobile visoko energetski efikasne građevine superiornih karakteristika.

Prisutni mediji su imali priliko upoznazi Xellin tim stručnjaka i obići proizvodni pogon

Obzirom na činjenicu da je vizija kompanije prepoznavanje potreba modernog čovjeka kao i to da digitalizacija ima veliki utjecaj na društveni i ekonomski životni stil ljudi, Xella pruža podršku projektantima i građevinskim kompanijama koje koriste nove napredne tehnologije (BIM – Building Information Modeling) i projektiraju u BiH.

Kao društveno-odgovorna kompanija Xella BH se nerijetko pojavljuje kao sponzor ili partner na konferencijama o energetskoj efikasnosti, zaštiti povijesnih objekata i drugim arhitektonsko-građevinskim manifestacijama koje povezuju studente i stručnjake iz ove oblasti.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.