X pokrenuo alat za traženje poslova

Društvena mreža X eksperimentira s alatom za traženje poslova poput LinkedIna.

Beta verzija funkcije je lansirana u kolovozu za verificirane korisnike, no web verzija alata je sada dostupna svim korisnicima X-a, dok se dostupnost za iOS i Android uređaje očekuje uskoro, piše Klix.

Funkcija za traženje posla već sadrži oglase različitih tehnoloških kompanija uključujući one koje pripadaju vlasniku X-a Elonu Musku. Trenutno su otvorene pozicije u kompanijama SpaceX, Tesla, Neuralink, x.ai, kao i u samom X-u.

Musk je ranije obećao da će “osigurati da X-ov rival LinkedInu bude cool”, no čini se da je zasad jednostavan te da nudi tek osnovne stvari. Korisnici mogu pregledati oglase za poslove i opise, no usmjeravaju se na stranice treće strane kako bi kompletirali aplikaciju, čak i za funkcije u X-u. Kompanija je testirala i “job cards” tako da se individualni postovi lakše dijele na platformi.

No, postoje znakovi da kompanija ima ambicioznije planove za funkcije fokusirane na karijeru na svojoj “aplikaciji za sve”. Kompanija je nedavno nadopunila svoja pravila privatnosti kako bi mogla prikupljati podatke povezane s historijom poslova korisnika u svrhu apliciranja za posao i preporuka. Ovo bi mogao biti nagovještaj neke vrste funkcije za regrutiranje za X ili za neke druge naprednije funkcije za traženje poslova.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.