Windows obustavio podršku za Windows Vistu

Microsoft je u utorak rekao posljednje zbogom operativnom sustavu Windows Vista. Naime, podrška za operativni sustav od utorka je prestala s radom, tako da će svi korisnici Viste, ukoliko žele ostati sigurni u cyber svijetu, morati prijeći na novije verzije Windowsa.

Ovim se obilježava kraj ere Windowsa Viste, vjerovatno najgorega operativnoga sustava svjetskoga proizvođača hardvera i softvera.

Vista je u početku zamišljena kao revolucionarna zamjena za svoje prethodnike uz inovaciju file sustava i korisničkoga sučelja. Ipak, Vista je izmakla kontroli i velika većina korisnika jednostavno nije bila zadovoljna njezinom stabilnošću. Štoviše, Microsoft je počeo popravljati probleme još tijekom razvojne faze, a novi sustav organizacije podataka je napušten.

Iako je novi Aero dizajn sučelja bio privlačan, 3D opcija korištenja bila je prezahtjevna za većinu kompjutera, tako da je vrlo rijetko aktivirana. Pored 3D-a, pojedini dijelovi Viste nisu normalno funkcionirali, pogotovo za starije kompjutere.

Vista je dobila reputaciju kao operativni sustav koji crpi previše resursa uređaja kojega pokreće, a posebno laptopa. Lansirana je u siječnju 2007. godine, a naslijedio ju je izuzetno uspješan Windows 7.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.