Wikipedia nakon deset godina napokon dobiva novi dizajn

Redizajn Wikipedije bi, zbog sustavne nadogradnje od nekoliko koraka, trebao biti integriran prije završetka iduće godine.

Wikipedia već skoro dvadeset godina predstavlja integralni dio web kilture, dozvolivši posjetiteljima da pročitaju milijune članaka impresivne digitalne (i javno uređivane) enciklopedije. Prema izvješću Vergea, verzija za računala dobit će novi dizajn – prvi put u deset godina. Razlog ju, citiramo, prilagodba novim korisnicima.

Sve prijedloge za redizajn možete pronaći u objavi na MediaWikiju, gdje se nalazi i nekoliko GIF-ova koji će pokazati kako bi novi dizajn trebao raditi.

Drop-down izbornik koji se otvara iz trake prvi je očiti dodatak koji, čini se, služi da bi minimalizirao smetnju i olakšao koncentriranje na članak. Lijevi dio stranice također će imati pristupačni izbornik za mijenjanje jezika. Wikipedija će također promijeniti pretragu kako bi olakšala snalaženje na novim stranicam te će promijeniti logo tako da bude manji, piše Tportal.hr.

Wikimedia Foundation, kompanija koja vodi stranicu objavila je u blogu da će promjene dolaziti polako te da će se integrirati tijekom produljenog razdoblja, dozvolivši kornisicima da isprobaju nove značajke prije nego što se službeno integriraju. Plan za redizajn cijele verzije za desktop računala je prije kraja 2021.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.