WHO upozorava da je loša ideja ukinuti sve restrikcije istovremeno

Dužnosnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) rekao je danas da države koje planiraju prekinuti svoje mjere izolacije stanovništva, trebaju to raditi postupno, u fazama, da ne ukidaju sve restrikcije istovremeno.

Direktor WHO-a za izvanredne situacije Mike Ryan rekao je da mjere izolacije uvedene u mnogim zemljama obuhvaćaju zatvaranje škola, radnih mjesta, društvenih skupova na javnom mjestu i okupljanja u parkovima.

Vjerojatno bi bila loša ideja da se ukinu sve restrikcije istovremeno, rekao je Ryan, prenosi N1.

On je dodao da države ne trebaju izlaziti iz izolacije, a da prethodno nemaju plan kako će zadržati širenje bolesti COVID-19 na razini koja se može kontrolirati.

Izolacija smanjuje širenje bolesti. Kada se izolacija ukine, morate imati alternativne metode da zaustavite infekciju, istaknuo je Ryan.

Po njegovim riječima, države treba da imaju ustanovljene sustav da detektira slučajeve zaraze, prate kontakte, stave u karantenu slučajeve koji su sumnjivi i da široko testiraju stanovništvo na tu bolest.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • A VIDI U MOSTARU ZABRANILI RIBOLOV KOJI SE OBAVLJA U PRIRODI DA SE NEBI ŠIRIO KORONA VIRUS A OSTAVILI ZELENU PIJACU DA RADI PA LJUDI MOJI ETO NAM STRUČNJAKA I KO NAS VODI U CIVILNOJ ZAŠTITI ,E MOJ EUGENE ĆUBELA

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.