WHF objavio detalje: Program, cijene i noviteti

U natjecateljskom dijelu West Herzegowina Festa, koji će se održati od 1. do 3. kolovoza u Širokom Brijegu, nastupit će 12 bendova koje su selektori festivalskog programa izabrali među 71 prijavljenim.

U filmskom dijelu festivala bit će prikazan 21 film koliko ih je odabrano od 33 prijavljena dok će u festivalskom fanzinu biti objavljene 23 kratke priče od njih 127 koliko ih je pristiglo na adresu festivala.

Prijave su stizale iz cijele regije (Hrvatska, Srbija, Slovenija, Crna Gora, Makedonija…), a vrijedi istaknuti i prijave iz Sjedinjenih Američkih Država.

[two_third last=”no”]Kao što je ranije objavljeno, festival će otvoriti koncert S.A.R.S.-a, drugu večer nastupit će Majke, a festival će zatvoriti koncert benda Letu štuke. Ulaznice za festival koštat će 10 KM. I ove godine, festival poziva kampere da uživaju uz rijeku Lišticu, no festival nema mogućnosti organizirati službeni kamp i sve ono što se pod tim podrazumijeva (ograđeni prostor, sigurnost stvari u kampu, sanitarni čvor…).[/two_third]

[one_third last=”yes”]Ulaznice za festival koštat će 10 KM[/one_third]

Novitet ove godine je, uz glazbeni, linkovni i filmski program i program smijeha, pa će tako West Herzegowina Fest ugostiti stand-up komičare. Publici će se predstaviti Nives Buzaljko, Mate Grbavac, Omer Hodžić i Miranda Lončar.

Stoga, organizatori pozivaju sve ljubitelje prirode da se smjeste na lijevoj ili desnoj obali rijeke Lištice i uživaju u fantastičnoj prirodi kao i u samom festivalu. No, upozoravaju kako se kampira na ‘vlastitu odgovornost’ i pozivaju da se tijekom kampiranja pazi na okoliš.

West Herzegowina Fest pokrenut je 2003. godine s ciljem da promovira kreativno izražavanje mladih u Hercegovini a s godinama je prerastao u regionalni festival koji svake godine okupi veliki broj neafirmiranih umjetnika, ali i već izgrađenih zvijezda. Tako su proteklih godina dijelom festivala bili Neno Belan, Gustafi, Kino Klub, Kawasaki 3p, TBF, JINX, Belfast Food, Dubioza Kolektiv, Elemental, Kries, Zoster, Hladno pivo, Damir Urban…

Svake godine natjecatelji, osim prilike da se predstave široj publici, imaju mogućnost osvojiti vrijedne nagrade, ali i osjetiti festivalski žar po čemu je WHF nadaleko poznat.

Bendovi, kratke priče i filmovi u konkurenciji 

Sve vijesti vezane za West Herzegowina Fest pratite na portalu www.jabuka.tv u posebnoj našoj kategoriji i na www.whfest.com.

(www.jabuka.tv) 17 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.