WhatsApp snižava granicu starosne dobi za korisnike

Kompanija WhatsApp je odlučila sniziti granicu starosne dobi korisnika koji mogu koristiti njenu popularnu aplikaciju u Europi i Velikoj Britaniji.

Odlukom da snizi granicu sa 16 na 13 godina WhatsApp izjednačava Europu i Veliku Britaniju s ostalim zemljama uključujući SAD i Australiju, međutim, restrikcije se baziraju samo na iskrenosti korisnika pri unosu datuma rođenja, a oslanjaju se i na roditelje koji bi trebali provjeriti mobitele svoje djece kako bi osigurali da ne koriste aplikaciju prije određene starosne dobi.

WhatsApp pravi i niz drugih promjena svojih uvjeta korištenja nakon što su u Europskoj uniji uvedeni zakoni Digital Services Act i Digital Markets Act. Ostale promjene uključuju više informacija o moderiranju sadržaja na kanalima i o tome šta jeste, a šta nije dozvoljeno u aplikaciji.

Znate li što znači ako dobijete poruku 14643 na WhatsAppu?

Međutim, promjena u end-to-end enkripciji platforme neće biti. Platforma također ima i niz drugih funkcija za čuvanje privatnosti, uključujući one koje se odnose na sigurnost djece kao što je zadana postavka “privacy” i mogućnost blokiranja kontakata, prenosi Klix.ba.

Ove promjene za Europu ne mijenjaju našu posvećenost privatnosti korisnika i ne proširuju dijeljenje podataka prilikom dopisivanja s drugim korisnicima. Štitimo sve vaše privatne poruke end-to-end enkripcijom, što znači da ih nitko, čak ni WhatsApp, ne može čitati i slušati, navode iz WhatsAppa.

Jedna od većih promjena koje uskoro dolaze je mogućnost slanja poruka na druge platforme putem WhatsAppa. Ova mogućnost nazvana “interoperability” (interoperabilnost) je i službeno potvrđena.

Međutim, još nije poznato na koje druge platforme će se povezati osim Facebook Messengera, koji je u vlasništvu Mete kao i sam WhatsApp.

Nove opcije za formatiranje teksta na WhatsAppu

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.