WhatsApp promijenio dizajn za Android, evo što je novo

Svakodnevne su promjene na platformi WhatsApp, a najnovija se odnosi na promjenu dizajna na aplikaciji za Android uređaje.

WhatsApp je u Androd aplikaciju uveo novu donju navigacijsku traku, koja tako zamjenjuje gornju navigacijsku traku koja je imale četiri kartice – Zajednice, Razgovori, Status i Pozivi.

Iz kompanije navode da nova navigacijska traka, koja je “bliža Vašim palčevima i ugodnija za oči”, također ima četiri odjeljka i to – Zajednice, Razgovori, Ažuriranja i Pozivi, s tim što je njihov redoslijed promijenjen, a primjećujete da je stara kartica Status sada postala Ažuriranja. Radi se zapravo o 24-satnim pričama.

Pored toga, nova navigacijska traka je bijela, za razliku od stare koja je bila zelena, a sva četiri odjeljka sada imaju ikone, za razliku od ranije verzije aplikacije, gdje je samo kartica Zajednica imala ikonu.

Iz WhatsApp-a su naveli da su “pomaknuli neke stvari kako bi Vam olakšali pristup onome što Vam je potrebno, kada Vam je potrebno”. To zapravo i ima smisla i sada će korisnicima biti lakše da se prebace između četiri gore navedena odjeljka, i to jednim dodirom, dok je prije trebalo više dodira da se prebacite između kartica koje nisu susjedne.

WhatsApp uvodi dugoiščekivanu mogućnost za slanje sadržaja visoke kvalitete

Nova navigacijska traka već je prije nekoliko tjedana počela stizati beta korisnicima u Indiji, ali sada je kompanija službeno objavila ovu dizajnersku promjenu, što znači da će ona uskoro biti dostupna korisnicima Android uređaja širom svijeta, prenosi Bajtbox.

U svakom slučaju, ako još niste dobili verziju aplikacije s novom dizajnerskom promjenom, ažurirajte WhatsApp aplikaciju putem Google Play trgovine.

(www.jabuka.tv | Foto: Beebom.com)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.