WhatsApp je postrožio pravila za prosljeđivanje poruka, ovo morate znati | Jabuka.tv

WhatsApp je postrožio pravila za prosljeđivanje poruka, ovo morate znati

Poznati program za čavrljanje namjerno će usporiti širenje poruka koje, prema izvoru, doprinose distribuciji lažnih i štetnih vijesti

WhatsApp će uskoro uvesti strogo ograničenje na broj proslijeđenih poruka u nastojanju ograničenja širenja lažnih vijesti. Ako korisnik zaprimi često prosljeđivanu poruku (koja je bila prosljeđena više od pet puta), moći će ju poslati samo u jedan razgovor odjednom. Podsjećamo da je ovo jedna petina dosad dozvoljenih prosljeđivanja.

Uvođenje nove mjere neće u cijelosti spriječiti širenje lažnih vijesti, s obzirom da se poruke mogu slati dalje – samo u manjim količinama. Kompanija uvođenjem strožih mjera nastoji usporiti viralne poruke koje su vrlo često povezane sa lažnim informacijama o koronavirusu i njegovoj povezanosti s 5G mrežama.

Zabilježili smo povećan broj proslijeđenih poruka u kojima se šire dezinformacije, rekao je glasnogovornik WhatsAppa u razgovoru s Guardianom. Vjerujemo da je važno usporiti širenje ovakvih poruka kako bi WhatsApp ostao mjestom za privatne razgovore.

S obzirom na enkripciju koju koristi, WhatsApp je dosta težak za moderiranje – kompanija ne vidi kakve se poruke šire platformom. Umjesto moderiranja pojedinih poruka, Facebook će uvesti sustav koji usporava širenje viralnog sadržaja, a svemu će pridružiti informacije koje bi mogle dati uvid u to koliko je poruka vjerodostojna. Često proslijeđene poruke imat će posebnu oznaku s dvostrukom strelicom.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj: