WhatsApp i Messenger oborili nove rekorde – Jabuka.tv

WhatsApp i Messenger oborili nove rekorde

Kao i cijela 2020. godina, i doček 2021. bio je potpuno drugačiji – primijetili su to i u Facebooku na podacima o korištenju svojih usluga.

Porast audio i video poziva putem Facebook Messengera, Instagrama i WhatsAppa počeo je još u proljeće dolaskom pandemije i masovnog prelaska na rad i školovanje od kuće. Sve je kulminiralo u novogodišnjoj noći, koja je za Facebookove servise bila povijesno vrlo opterećujuća. Ove godine je, kažu, palo nekoliko novih rekorda.

Ovaj su trend u Facebooku bili predvidjeli, pa su unaprijed pripremili svoje sustave i timove na posebno veliko opterećenje sustava. Statistika sada pokazuje da su bili u pravu, odnosno da su se mnogi korisnici diljem svijeta oslanjali na njih kako bi ostvarili kontakt s bližnjima, piše Bug.hr.

Chat aplikacija WhatsApp zabilježila je novi rekord od čak 1,4 milijarde video i audio poziva u novogodišnjoj noći, što je najviše poziva na ovoj platformi zabilježeno u jednom danu u njezinoj povijesti. U usporedbi s istim danom prošle godine, broj ostvarenih poziva bio je čak za 50 % veći.

Doček Nove godine opteretio je i sustave Messengera, koji je također zabilježio rekordan broj grupnih poziva. Njih je, prema podacima za tržište SAD-a, ostvareno dvostruko više nego što ih se obavi na prosječan dan. Tijekom dočeka korisnici su na servisima Instagram Live i Facebook Live objavili i 55 milijuna prijenosa uživo, zaključuju iz Facebooka.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.