West Herzegowina Fest razvija kreativnost kod mladih

Natjecateljski program 15. izdanja West Herzegowina Festa započeo je nastupom bendova „Not Jane“ iz Širokog Brijega, „Mamurluk“ iz Varaždina i „East time“ iz Sarajeva te projekcijom osam kratkih filmova autora iz BiH i Hrvatske. U glazbenom programu izvan konkurencije svojim nastupom na platou uz rijeku Lišticu zagrebački bendovi „Detour“ i „Jinx“ oduševili su mnoštvo mladih iz Širokog Brijega i čitave Hercegovine. O najboljim bendovima u konkurenciji odlučit će glazbeni kritičari Hrvoje Horvat i Zlatko Gall te ugledni glazbenik Miljenko Puljić i tekstopisac Saša Antić. Najbolje filmove ponovo odabire znani Đelo Hadžiselimović, a u tome mu pomažu glumac Dragan Bjelogrlić i Dragan Komadina, umjetnički direktor HNK Mostar. Na WHF vratila se i likovna umjetnost, izložene su slike članova širokobriješke ALU. prenosi Večernji List.

Pročitajte i ⇨ Široki Brijeg: Otvoren 15. West Herzegowina Fest

Tijekom druge festivalske večeri nastupila su četiri benda iz BiH i Hrvatske te prikazano osam filmova autora iz BiH, RH i Srbije. Splitski „TBF“ i dalje ostaje vjeran širokobriješkom festivalu masovne kulture koji na jedinstven način sažima više umjetničkih žanrova.

Pročitajte i ⇨ Raspoloženi TBF oduševio druge večeri WHF-a

WHF na najbolji način spaja mlade bendove i one najelitnije. Program je sjajan, nije mala stvar dovesti vrh rock-scene na jedan festival. I Zagreb bi bio jako zadovoljan jednim ovakvim festivalom – rekao je Večernjakov glazbeni kritičar Hrvoje Horvat.

Glazbenik Miljenko Puljić oduševljen je koncepcijom samog festivala i naglašava:

Najbitnije je da festival razvija kreativnost mladih, da daje šansu kreativnosti. Večeras će u festivalskoj konkurenciji nastupiti tri benda iz RH te biti prikazano sedam filmova iz BiH, RH i Srbije, a prije proglašenje festivalskih pobjednika u konkurenciji bendova, filmova i kratkih priča nastupit će stand up komičar Željko Pervan. Širokobriješki WHF 2017. na otvorenom zatvorit će popularni zagrebački bend „Psihomodo pop“. Nikola Galić i Goran Bogdan pokazali su da znaju znanje, stvorili su festival koji na najljepši način prkosi poplavi svakojakog neukusa sa svih strana.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.