Wenger se oprostio od Arsenala: “Volim li London? Iskreno, ne znam kako doći do centra”

Arsene Wenger (68) u nedjelju će u Huddersfieldu zadnji put voditi Arsenal nakon što ga je preuzeo 1996. godine. Bit će mu to 1202. utakmica na klupi londonskog kluba od kojeg se oprostio na gala večeri ovog tjedna.

U govoru okupljenima upozorio je Tottenham da ih čeka jako teško razdoblje nakon što presele na novi stadion.

Od vremena kad smo mi gradili Emirates do danas nogomet se jako promijenio. Stadioni su dvostruko skuplji, a igračima su cijene porasle tri do četiri puta. U ono doba prodati nekoga za 10 milijuna funti bilo je jako puno. Danas je to sitniš. Čeka ih jako teško razdoblje. Morat će vraćati goleme rata kredita za stadion, a pitanje je hoće li moći zaraditi toliko novca od prodaje igrača, rekao je Wenger, prenosi Index.hr.

Njegov Arsenal je na Emirates preselio 2006. godine nakon što je 93 godine igrao na legendarnom Highburyju.

Mi smo imali strašno puno problema. Morali smo otplaćivati stadion i istovremeno držati korak s klubovima koji su imali puno više novca od nas. No, morali smo napraviti novi stadion, iako mi on nikada nije legao kao onaj stari. Na Highburyju si doslovno mogao namirisati dušu svakog velikog igrača koji je ondje igrao. Taj stadion za mene je bio poput katedrale, rekao je Francuz.

London će uvijek biti moj dom. No, ako me pitate volim li ga, samo ću vam reći da u 22 godine, koliko sam ovdje, i dalje ne znam doći do centra grada. Nikad nisam išao sam, uvijek me netko vozio. Jedini put koji sam znao bio je od mojeg doma do trening centra, zaključio je Wenger.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.