Vukovi pored Imotskog rastrgali psa usred bijela dana

Kada je tog jutra Ljubo Frankić s djecom i njihovim ljubimcem, šestogodišnjim istarskim goničem, krenuo u ranojutarnju šetnju, nije ni slutio što će se dogoditi, piše Slobodna Dalmacija.

Ni petstotinjak metara od zaseoka Šimundića u općini Lovreć pas je odšetao od svog vlasnika. Nedugo zatim začulo se cviljenje u šumi – vukovi su u samo nekoliko minuta raskomadali ljubimca obitelji Frankić.

“Kad smo čuli da se nešto čudno događa sa životinjom, odmah smo krenuli u potragu. Budući da je pas imao čipiranu ogrlicu, vrlo brzo smo ga pronašli. Prizor koji smo zatekli nemoguće je sanjati i u najstrašnijim snovima. Raskomadani dijelovi tijela odavali su svu užas koja se tu, u samo nekoliko minuta, dogodila. Nema sumnje da je to djelo više vukova, koji već dulje vrijeme haraju tim područjem “, uvjerava nas Ljubomir Frankić, ističući kako je sličan scenarij doživio i prije nekoliko godina, kada su mu u vučjim raljama završile dvije lovačke kujice.

Kako tada, tako i u ovom slučaju, radilo se o vrlo vrijednim lovačkim psima, za koje njihov vlasnik veli da ih ne bi dao ni za kakav novac. Bilo je ponuda i od nekoliko tisuća eura, ali za Frankića nije bilo novca za koje bi ih prodao. Nedavno su i u Kozičkim Poljicima divlje zvijeri zaklale psa i nekoliko ovaca. Sve to govori o potrebi sanitarnog odstrela vukova, koji na području Imotske i Vrgoračke krajine čine veliku štetu kod ionako malobrojnih stočara, piše Slobodna Dalmacija.

(www.jabuka.tv) 

3 komentara

  • Ne kaze se bezveze-gladan ko vuk!
    Zakonom zasticeni i ne smiju se ubijati,a sve manje prirodnog stanista gdje mogu loviti!
    Zao mi je psa al mogli su i ljudi lako stradati…srecom nisu

    • Da ga jebes ja se ne mogu sjetiti slucaja ovdje kad to je covjek stradao od vuka? Vukovi su zasticene zivotinje, s pravom, a logicno da kako je narod silazio s brda u gradove, doline, da su i vukovi krenuli za njima, nestalo im stoke, odnosno hrane, a ovo ostalo divljaci sto je bilo rijese tzv. lovci, tako da nemaju izbora nego prilaziti sve blize i blize naseljima. Predivne zivotinje, ali ljudski faktor i glad ih natjerase da napustaju svoja stanista i onda se ovakve stvari desavaju.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.