Vukovarsku Kolonu sjećanja opet će predvoditi vukovarski branitelji

Vukovar je spreman za nedjeljnu Kolonu sjećanja koja je središnji događaj obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

Očekuje se dolazak više desetaka tisuća građana iz cijele Hrvatske i inozemstva koji žele doći u Vukovar i tako odati počast stradalim civilima i braniteljima u srpskoj agresiji 1991. godine, piše Vecernji.hr.

Prema najavama organizatora, Kolonu sjećanja i ove godine predvodit će vukovarski branitelji koji će se prethodno okupiti na Gradskom stadionu u Vukovaru. Prije same Kolone, u dvorištu vukovarske bolnice bit će održan prigodni program kojemu će, uz građane iz cijele Hrvatske, nazočiti i državni vrh RH.

Kolona će se potom kretati ulicama grada do Memorijalnoga groblja žrtava iz Domovinskog rata gdje će biti položeni vijenci podno spomen-obilježja. Program Dana sjećanja nastavlja se u ponedjeljak Danom sjećanja na žrtvu Borova naselja i utorak kada će biti odana počast stradalima na Ovčari i u Veleprometu.

Dan prije Kolone sjećanja Vukovar je posjetio i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac koji je zajedno s predsjednicom Udruge Protiv zaborava Maricom Šeratović bacio vijenac u Dunav te potom i položio vijenac podno spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

U isto vrijeme gradonačelnik Vukovara Ivan Penava ponovio je da su u Koloni sjećanja dobrodošli svi koji žele doći da se Vukovaru i njegovim žrtvama poklone i odaju počast. Prethodno su članovi obitelji nestalih položili ruže i zapalili svijeće na grobovima poginulih i ubijenih branitelja.

Na popisu nestalih i danas, 27 godina poslije, nalazi se 308 Vukovaraca nestalih tijekom Domovinskog rata. Svi se slažu da je to problem koji opterećuje život u gradu.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.