Vujović za promjenu pravila: Gol s deset metara neka vrijedi dva

Kao i brojni drugi rukometni sudionici, trener PPD Zagreba Veselin Vujović također ima ideju kako promijeniti stvari na bolje.

EHF i IHF ga ne obožavaju, često je na njihovoj meti što i sam priznaje.

Ključno je zaštititi sport kojim se bavimo. Zato i prigovorim, nekada i prežestoko, ali ne želim ništa loše nego samo da me se čuje, a ne da me se kažnjava i kada sam u pravu. Nemam ništa protiv bilo koga, ali imam svoj stav i zaslužio sam ga, a promjene predlažem već dugo jer su nužne, smatra Vujović.

Jedna od banalnih stvari je korištenje time outa, imamo ih dva po poluvremenu, a ne smijemo oba iskoristiti u završnici. To je banalnost, ali kod nas jedna pravila vrijede 59 minuta, a druga u zadnjoj minuti, kaže Vujović za Sportske novosti.

Vujović ima svoje ideje kako unaprijediti i poboljšati rukomet.

Moj konkretan prijedlog je da se gol s deset metara računa kao dva jer bi se tako pružila mogućnost momčadima i da dostižu zaostatak. Na primjer u završnici susreta gubite dva razlike i krilo istrči kontru i zabije s deset metara.

Ono o čemu godinama pričaju i treneri i igrači, a nikako se na to ne mogu odlučiti oni nadležni je ograničavanje trajanja napada.

To uopće nije dvojbeno i napad mora trajati najviše 30-35 sekundi, a ometanje kod izvođenja napada kažnjavalo bi se novim napadom. Treba doraditi i igru sedam na šest. Ako možeš napadati sedam na šest, onda se moraš moći i obraniti, a ne da ti kod prekršaja na centru sude penal.

Vujović je također i za uvođenje VAR-a.

To je skupa tehnologija, mi nismo bogat sport, ali Liga prvaka i velika natjecanja to mogu imati. S njim bi se sigurno smanjile neke pogreške jer ako vidim da je netko stao na crtu ili zabio nakon prijestupa, mogao bih zvati challenge pa neka mi ga uzmu, a ne da viču na mene kao na nekog balavca da sjednem, a u pravu sam. Greške nisu šala, mogu te uništiti, nadodao je Vujović.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.