Vučić: Vrijeme je da se svi naviknu na Srbiju koja pobjeđuje

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija danas nikome ne predstavlja problem već šansu za sve i dodao da je vrijeme da se na Srbiju koja pobjeđuje “naviknu i svi drugi”.

On je na svečanosti kod Kraljeva, na otvaranju zračne luke za civilni promet Morava, rekao da Srbija danas “ne gubi ni u jednoj sferi” i da “krupnim koracima korača u pobjede koje ne znače poraze bilo koga drugog”.

To je nova Srbija koju stvaramo, Srbija rada i Srbija koja pobjeđuje, koja želi pomoći svom narodu ne ugrožavajući bilo koga drugog, kazao je Vučić, prenosi Beta.

Govoreći o Vidovdanu, on je rekao da je to dan velikih srpskih poraza, ali i pobjeda, kao i da je Srbija danas naučila kako izvući pouke iz tih poraza.

Danas moramo birati ne aplauze nego rad, autoceste, nove zračne luke, radnike i nove poslove kao našu budućnost, ne odričući se onog najvažnijeg i najsvetijeg u našoj povijsti, a to je očuvanje našeg imena i prezimena. Moramo u korak sa svijetom ne dajući nikom za pravo da naša djeca ne uče srpski jezik i da ne znaju dobro šta je bilo u Jasenovcu i Jadovnu, na Solunskom frontu ili u sukobima 90-ih, naveo je predsjednik Srbije, prenosi Beta.

Vučić je kazao da je “posebno ponosan” što, kako je rekao, “više nismo žrtve i što danas nema potrebe da se tako obraćamo ni svojoj, ni međunarodnoj javnosti”.

Danas sami stvaramo svoju sudbinu, o njoj sami odlučujemo. Ne tražimo uzroke za slabije rezultate u drugima nego u nama samima, svjesni da od našeg truda zavisi naša budućnost. Srbija danas vjeruje u sebe i ne pada joj napamet da bilo koga ugrožava, ali i nema potrebe da izgovaramo velike riječi kako bi dobijali poene od našeg naroda, kazao je Vučić.

On je kazao da Srbija želi živjeti u miru sa svima ali i dodao da “niko neće moći je komadati niti proganjati Srbe kao u prethodnim desetljećima i vijekovima”.

Ekonomski razvoj i veća snaga naših oružanih snaga više od busanja u prsa govori da smo spremni sačuvati našu zemlju. Osnovna razlika u odnosu na vrijeme kada smo vjerovali samo u naše ratničke sposobnosti je u činjenici da Srbija više ne gubi. Ne lupamo u ratničke talambase ali ćemo znati kako da sačuvamo zemlju i narod tražeći mir i stabilnost, kazao je Vučić.

On je poručio vlastima u Prištini da ne napadaju Srbe na Kosovu, kako one na sjeveru tako i one koji žive južno od Ibra, navodeći da ako u njihovu zaštitu ne stanu oni čiji je to posao, postoje oni koji će “čuvati i zaštititi svoj narod”.

Dodao je da od zemalja regija ne traži ništa više osim toga da Srbe u tim zemljama poštuju “baš onoliko koliko mi cijenimo vas”.

Ne tražimo ništa ni od koga nego samo kažemo da smo jedan isti narod i u Srbiji, i u Crnoj Gori, BiH, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji i da nema razlika između Srba koji žive u različitim državama regija i da ćemo se međusobno pomagati i živjeti jedni za druge. Sa svima želimo dobre odnose, ništa tuđe nećemo ali poštujte Srbiju onoliko koliko mi cijenimo vas, kazao je predsjednik Srbije.

Govoreći o otvaranju zračne luke Morava, Vučić je rekao da je to “mala pobjeda koja najavljuje mnogo velikih pobjeda u budućnosti”.

Ovo je jedno od mnogih novih mjesta sa kojih Srbija može preko neba do novih ciljeva i rezultata. Zračna luka Morava je prva civilna luka koji otvaramo u Srbiji poslije 33 godine ali nije posljednji. Naći ćemo načina da to uradimo sa Ponikvama i između Bora i Zaječara, da završimo sve autoputeve, a da ne ugrozimo javni dug, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija neće nametati svoju volju drugim državama, ali da “neće dozvoliti da bilo tko u regiji ugrožava identitetska prava Srba”, poput prava na jezik i ćirilično pismo.

Obraćajući se novinarima poslije sastanka s predstavnicima Srba iz regije koji su prisustvovali otvaranju zračne luke Morava kod Kraljeva za civilne letove, Vučić je kazao da Srbija neće ponavljati greške iz prošlosti ali da će, poštujući sve druge države, “podržavati borbu za opstanak našeg naroda na vjekovnim ognjištima”.

Pokazali smo jedinstvo na ovom sastanku, opredijeljeni da se za naše ciljeve borimo mirnim sredstvima, ne ugrožavajući integritet drugih. Razmatrali smo položaj Srba u svakoj zemlji regije, kako možemo da pomognemo. Govorili smo o stvarima koje nisu lake, posebno kada je riječ o situaciji u Crnoj Gori. Gradit ćemo mnogo toga, a posebno ćemo raditi na identitetskim pravima Srba, kazao je Vučić.

Komentirajući naslovnu stranu lista Danas u vezi sa obećanjima koje je poslije poplava dao stanovnicima beogradskih naselja sa lijeve obale Dunava, Vučić je kazao da će izgradnja kanalizacije u tom dijelu glavnog grada početi odmah nakon što 4. srpnja bude potpisan ugovor između Grada Beograda i Europske investicijske banke.

To je jedino dugoročno rješenje. Ogroman novac je u pitanju, ali ćemo ispuniti obećanje građanima, rekao je Vučić i dodao da je “zadovoljan” trudom ljudi na otklanjanju posljedica poplava.

(www.jabuka.tv)


21 komentar

 • A u cemu si ti jadnice jadni pobijedio zadnjih 20 god…? Boze moj koja ubleha od covjeka… Narod mu gladan, njegova politika iz 90- desetih porazena, Slovenija samostalna, RH- ka, Makedonija, BiH, C. Gora izgubio Kosovo i on nekome prodaje supljake. Pokrij se usima i sakrij se da te nitko ne vidi Vucicu…

 • Znamo mi Hrvati za vaše opetovane i opjevane megasrpske laži o Jasenovcu i drugim navodnim stratištima srba tijekom dr.sv.rata i onda se u čudu pitamo kako to da je ubijeno najmanje milijun srba u radnim ili kako srbi vole lagati kocetracijskimlogorima U NDH, BROJ SRBA NE SAMO DA SE NIJE SMANJIO UNATOČ TOLIKIM UBOJSTVIMA NEZABILJEŽENIM OD POMORA DINOSAURA-NEGO SE ČAK POVEČAO U ODNOSU NA PRIJERATNI BROJ SRBA KOJI SU ŽIVJELI NA PROSTORU BiH, BAČKE, BANATA, SRIJEMA I HRVATSKE,DAKLE CJELE NDH?
  KAKO TO DA SE BROJ SRBA IZ POPISA 1948 g.(UZGRED REČENO, KOJI JE ZABRANJEN ČIM SE SAZNALO ZA STVARNO I ČINJENIČNO STANJE PREMA ONOM POPISU IZ KRALJEVINE SHS-a, povečao za cjelih 5%.
  Dok se broj hrvata smanjio za nemalih 9% u odnosu na popis stanmovništva iz 1940 godine.
  Dakle, Hrvati koji su ubijali srbe koji su iznicali ko transformeri iz crtanih filmova i matematički se umnažali ko amebe, nekojim čudom se smanjiše a srbi (srpska goloruka i nenaoružana nejač naoružana svakojakim oružjem osim raketama srednjeg i većeg dometa -se povečaše i to ne malo,nego poprilično.
  Sva je istina u tome da su Hrvati stradali i da su Hrvati ubijani od strane srpskih četnika kao i od srpskih komunista i hrvatskih komunista skupa zajedno u jednom genocidnom velikosrpskom zlo osmišljnom načertanijskom dugovječnom projektu.
  Što s epromjenilo otada’?
  Ništa, srpski plan genocida SANU 2 NIJE REALIZIRAN NEGO JE SAMO ODGOĐEN I ČEKA BOLJA VREMENA KAKO REČE lJUBA TADIĆ I DOBRICA ĆOSIĆ ZA PONOVNU AGRESIJU NA SLAVONIJU I DRUGE HRVATSKE KRAJEVE.
  DOBILI SU ZA NAGRADU REPUBLIKU GENOCIDNU SRPSKU ZA SVA ETNIČKA ČIŠĆENJA I UBIJANJA HRVATA I MUSLIMANA TJEKOM DEVEDESETIH.
  TKO SRBE NE POZNA LOŠE ĆE SE PROVESTI.MI HRVATI ZNAMO S KAKVIM OLOŠEM IMAMO POSLA I MOGU ONI PONOVNO NAPASTI HRVATSKU I PLANIRATI NEKAKVE GENOCIDNE PROJEKTE ALI KAD DOBIJU ŠAKOM U GUBICU KAKO TO SLIKOVITO REČE GENERAL GLASNOVIĆ-SHVATIT ĆE DA IM NEĆE BITI MJESTA NI S OVE STRANE DRINE A KAMOLI U HRVATSKOJ.
  ČETNICI OSTAJU ČETNICI I KAD SE KITE TITULOM MIROTVORCA I KAD NOSE DAROVE I STOGA MI HRVATI MORAMO ZNATI DA JE LAŽ ODNOSNO ŽELJA ZA TUĐIM POSJEDOM I TUĐOM ZEMLJOMUROĐENA U SAMO BIĆE SRPSKOG BOLESNOG SKLOPA KOJI JE ZLOĆUDNO TKIVO NA BALKANU.

 • U povjesti ili historiji Srbi su uvijek ratovali i redovito ratove gubili nemaju oni srca kao Hrvati ili Kosovari oni su kukavice počnu kao agresori pa se daju u bijeg

 • A KO TO SVI?? I KOGA VI „ pobedjujete“?? STA LU BRBLJAS , STA LI BLEJIS?? IZADJES SVAKO MALO IZ TE RUPE, PA PRICAS NESTO, STA NIKO PREVEST NEMORE!!

 • NETREBA SE NJIH BOJAT U RATU ( poznata su srpska ” junaštva” od KOSOVA DO OLUJE ) NEGO U MIRU OD PRODANIH DUŠA IZ MOG NARODA I OD ONIH KOJIMA JE BIVŠA TVOREVINA OSTALA NEGDJE PRI SRCU

 • A koga ćete vi bando četnička pobijediti i u čemu? Možda jedino u BEGANJU, jer vi ste najkukavičkiji, najpokvareniji i najlažljiviji narod na svijetu. Mrš u tri materine zajedno s ovim PICOUSTIM šupkom Vučićem.

 • Nitko nije protiv da se istina u povjesti uči istina i samo istina , a ne učit genracije koje ste učili u jugoslaviji da je u Jasenovcu 700.000,00 tisuća pobijenono , sve se istine neka otkriju nitko nije protiv toga i onda će jedino biti mir, i svi drugi su ubijani i sve su to ljudska bića i u drugim jamama u Hrvatskoj I Sloveniji.

 • Pozdrav svim živim hrvatskim ratnicima a slava onima koji su u vječnosti!
  Svima onima koji su dali doprinos da ovakvih velikosrba bude što manje,i da se njihova ekspanzionistička politika iz “Načertanija” uništi!

  ZDS

 • Srbija se proširila na čitavu Vojvodinu koju su naselili i iz nje protjerali cjelokupno nesrpsko stanovništvo, najviše Nijemaca, preko pola milijuna, od kojih su pobili nekih 60-ak tisuća. Nikada mi neće biti jasno zašto tito nije dao Srbiji i izlaz na more kao što je oteo Hrvatskoj i dao BiH. Od Hrvatske je preoteo i Zaljev hrvatskih svetaca i dao ga Crnoj Gori. Hrvatskoj oduzeo Banat, Bačku, Baranja i Srijem i dao ih Srbiji pa se ovim vjerojatno kompenzirao, a more im nije tada bilo interesantno. Tako je Srbija izašla iz WWII znatno veća, ojačana, a i smanjila je broj stanovnika drugih naroda za nekoliko milijuna, samo Hrvata za milijun i Nijemaca za pola milijuna. Koliko su pobili i raselili ostalih naroda pogledajte u dokumentarnim emisijama : “Zločini komunizma” i “Jugoslavenske tajne službe”. Na diplomatskom polju su uvijek pobjeđivali, pa tako danas imaju čak i svoju osobu na čelu Vijeća Europe. Doduše pobjeđuju i u vaterpolu.

 • Da mi je znati viruje li iko išta više ovom Vučiću u Srbiji i RSu hvali se o nekim pobjedama koje nikad nisu imali isto ko što se naši hvale o trećem entitet izmjeni izbornog zakona svoj kanal na državnoj TV samo većina nas koji nismo naivni davno smo to skužili i smatramo to običnim prvoaprilskim provalama

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.