Vučić proglasio pobjedu: Već sutra u Mostaru me čeka ozbiljan posao

“Hvala svima na velikoj podršci koju ste mi dali. Velika je čast, ali i obveza i odgovornost, obnašati dužnost predsjednika države kada vam glas da preko dva milijuna birača”, poručio je u svom obraćanju novi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dodao je i kako je svjestan da je veliki broj birača glasovao i za druge kandidate, “što znači da nisu zadovoljni politikom koju vodimo, i moj cilj je to promjeniti”.

“Već sutra idem u Mostar, gdje ću imati važan sastanak s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem, a koji je od velike važnosti za cijelu regiju”, poručio je Vučić. “Važno je bilo da je pobjeda bila čista kao suza, da nije mala razlika… Dobio sam 12 posto više glasova nego svi ostali kandidati zajedno”, kazao je novi predsjednik Srbije.

“Čestitam mojim protukandidatima, neki su ostvarili odlične rezultate”, naveo je. “Srbija je snažna i bit će još snažnija”, zaključio je Vučić.

Inače, proglašenju pobjede Aleksandra Vučića nazočio je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, prenosi Bljesak.info. Kandidat za predsjednika Srbije Aleksandar Vučić na osnovi 79,8 posto obrađenoga uzorka, dobio je podršku 55,8 posto birača, podaci su CeSID-a.

“Rezultati će se mijenjati za jedan, dva posto gore-dolje, ali nijednoga trenutka neće doći u pitanje pobjeda Aleksandra Vučića na ovim izborima”, rekao je Đorđe Vuković iz CeSID-a.

Na drugom mjestu je kandidat Saša Janković s 15,5 posto podrške, na trećem Luka Maksimović – Ljubiša Preletačević Beli s 9,4 posto glasova. Više od pet posto glasova još je osvojio samo Vuk Jeremić koji je za sada dobio podršku 5,8 posto birača.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.