Vučić: Novi Jasenovci i nove “Oluje” neće se više dogoditi

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je u subotu u Donjoj Gradini kako njegova zemlja “neće dopustiti nove Jasenovce i nove ‘Oluje'” a licemjerima je nazvao sve one koji se protive promjenama granica u regiji.

Vučić je tijekom dana u Donjoj Gradini sudjelovao na komemoraciji za žrtve koncentracijskog logora Jasenovac koju su zajednički organizirale vlasti Srbije i entiteta Republika Srpska. Tu komemoraciju oni nazivaju “danom sjećanja na žrtve ustaškog genocida u NDH” a Vučić je u subotu najavio kako će se u Donjoj Gradini izgraditi veliki memorijalni kompleks.

Donja Gradina nalazi se točno preko puta Jasenovca, a u razdoblju SFRJ bila je je dio jedinstvenog spomen područja koje je raspadom zajedničke države i podijeljeno na dvije odvojene cjeline. Na tom su mjestu od 1942. do 1945. godine ustaše provele najveći broj pogubljenja zatočenika jasenovačkog logora koje su prevozili skelom i tamo ih nakon likvidacije pokapali.

Tamo se nalazi i zloglasna “topola uzdaha”, golemo stablo na koje su ustaše vješale svoje žrtve.

Prema podacima Javne ustanove spomen područje Jasenovac na lokalitetu Donje Gradine identificirano je 127 masovnih grobnica.

Na panoima postavljenim u Donjoj Gradini istaknuta je revizionistička brojka od 700 tisuća ubijenih u Jasenovcu te tvrdnja da je od toga bilo najmanje pola milijuna Srba.

Vučić u govoru kojega je održao tijekom komemoracije nije spominjao brojke ali je ustvrdio kako su Srbi narod koji je pretrpio najveće žrtve na području cijele regije pa je Srbija stoga odlučna više nikada ne dopustiti da se to ponovi.

Novi Jasenovci i nove “Oluje” neće se više dogoditi našem narodu, kazao je Vučić a osvrćući se na zločine u NDH kazao je kako je jedini temelj te tvorevine bila zamisao da Srba više ne bude. O toj se ideologiji i razmjerima zločinima, kako je ustvrdio, desetljećima šutjelo, zabranjivalo se imenovati krivce a sve je to, tvrdi predsjednik Srbije, onda dovelo i do progona Srba u 90-im godinama “iz jedne druge države”.

Ovakav se zločin može sutra dogoditi bilo kome drugom i mi ga danas moramo spriječiti na vrijeme, kazao je Vučić dodajući kako i Srbi moraju priznati zločine koje su njihovi sunarodnjaci počinili te i njih ne smiju nikada više dopustiti.

Ustvrdio je kako je današnja Srbija odlučno za mir jer se na ovim prostorima mora živjeti zajedno kao dio međunarodne zajednice ali se potužio na to da je međunarodno pravo u današnjem svijetu odavno sahranjeno jer pravde nema, vlada licemjerje i upravo je to politika velikih sila pa onda za Srbe ne važi ono što važi za druge.

Za Vučića su licemjeri oni koji su protiv promjene granica u regiji jer su to dopustili kod raspada bivše Jugoslavije te dopustili osamostaljenje Kosova.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je kako je on odrastao na “generiranom strahu od ustaša i Nijemaca” odnosno kako su ga kao dijete strašili ustašama.

Ustvrdio je kako je nedvojbeno da je u Jasenovcu ubijeno 500 tisuća Srba te da “to nitko iz Hrvatske ne može promijeniti”.

Da zaboravim, neću. Da oprostim neću… i nemam ni potrebe to činiti, kazao je Dodik ocijenivši kako bez slobode nema zaštite a sloboda je država što u slučaju bosanskih Srba znači RS, prenosi Hina.

Najavio je kako će “podebljati granicu” između RS i Federacije BiH.

(www.jabuka.tv)

40 komentara

 • Vucicu ti dobro znas da je Oluja dosla nakon vasih strasnih zlocina u RH, nakon vase Agresije gdje ste ubijali i gazili sve pred sobom masinerijom JNA… Oluja je bila odgovor na vase zlocine i razaranja diljem RH- ke… Vi ste inicirali Oluju, Bljesak i sve operacije koje su bile legitimne u oslobadanju neovisne RH- ke. Zato se poklopi po usima i cuti. Ti i takvi ste huskali srbe u Krajini, Glini, Zadru, i u BiH….

 • Brojevi se neznaju jer su proizvod četničko-komunističke propagande. Osim toga nebi vam se ništa dešavalo da niste ubijali iz zasjda i mučili zarobljene vojnike i civile. Sve ponovo viđeno od Borova Sela do Srebreenice.

 • Očito će srbende biti dobre i poštivati zakone RH. Dok neće biti više oluje. Ako ne budu onda će biti TORNADO do Niša.

 • Nece se vise dogoditi ni nekakve autonomne oblasti i krajine, jer od tih krajina su ostala samo prva cetiri slova!
  A sto se tice dijagnoze za Milu, to stima jer on vec dugo izgleda poplasen!

 • kako vidimo dogada se novi Milosevic i to jos gori po procjeni psihijatra jos opasniji za okolne zemlje ali i za srpski norod .njegov izraz lica govori sve i upucuje na bolest

  • 1992 Kninski korpus došao u Posavinu i porušio sve što je hrvatsko od Doboja do Brčkog ! 1995 Kninski korpus opet došao u Posavinu i nihe se više vraćao.

 • Da nije lažov kakav jeste , spomenio bi koncetracijske logore okolo Beograda i ona j najpoznatiji koncetracijski logor Jajinci u Beogradu o kojem se vrlo malo zna i u srbijanskoj javnosti a kamoli dalje.. U tom logoru ubijeno je između 60 i 80 tisuća ljudi, i tu su uglavnom likvidirani svi Židovi koji su živjeli u Srbiji.Zanimljivo, Srbija tadašnja u drugom svjetskom-ratu bila je najdosljednija država koja je provodila etničko ubijanje Židova do samog kraja režima (Ljotićevci ii četnici), sve dok Sovjetska Crvena Armija nije oslobodila Srbiju od Četnika koji su samo promjenili kapu i umjesto kokarde stavili zvjezdu i od njemačkog režima koji praktično u Srbiji cjelo vrijeme dr.sv.rata nije imao nikakvih problema s srbijancima ..
  Š to se tiče Oluja ako opet pokušate upast na hrvatsko ozemlje opet će te dobit po nosu kao što ste i na Lijevče polju dobili ratne 45- te, ali i u Domovinskom ratu.
  Srbi su največi transformeri koje je svijet ikada vidio u zadnjih pedeset godina.Dođu na tenkovima a odu na traktorima..

  • od 7 vijeka zele pridobiti tudje. zinile su na ustase od 7 vijeka. povod je sto su Srbi mocni. a mi jalni. ustase im krive sto su dosli raditi probleme sa zapadne strane Drine. ovi ih samo tuku. a imaju jos i zinit. zlobna marv a. nisu se ispricali za sve i nemaju stida kao i ovi ala ala. hebu nam nanu jos. pricajmo bosnjacki. nikoga ne mrze. ustase nanu nam hebu, zenu, djecu.

 • ne napadaj druge i nitko vas neće degenečiti koliko god ste ustaša ubili u novom sadu neka ste što su tamo tražili i što vi tražite u hrvatskoj možete živiti i poštivati njihove zakone a svoje namećati budete li opet ćete dobiti po bulji i vi i drugi koji budu prosipali silu

 • Ma samo i jedno nije jasno kako se ti srboguzi nemogu dozvat pameti pa toliko ih pobijenih a oni opet po svom kako vam ne može bit jasno vi ako ćete živit u hrvackoj to jest ndh morate poštovati zakone toje ndh ili vas neće biti ama dojava i jednog četnika eto tako a sad mmaarršš bbbee uuu tttrrri pppiizzdde mmatteerrinne uuššee

  • toksicna i zavidna marv a. granulo na zapad. na Rvatsku. hoce sotona na Krista. u ono doba. oteti tudje. to je njima u krvi. sotone kao i oni sto su provalili u Becu katedralu. ne vidim razliku. neka se nadju postenjacine da otjeraju onda takve i ovoga. i kada nam vrate Bosnu i ispricaju se za sve onda su paznju zasluzili. do tada neka se tuku cekicem u glavu.

  • neka se dogovori sa svojom otimačima da vrate Hrvatima Bosnu. oni su je i zasnovali i raskopali prvu hrvatsku državu. danas laprda mafijaš beogradski. neka se dogovori sa muslimanima da vrate to oteto što su Hrvatima uništili. njhovo nije ono što oni žele da je. istočno od Drine nije hrvatsko.

 • Jasenovac??
  Vi mlađi ne znate da Tito nikad nije bio u Jasenovcu zaašto?
  Ima još pokoji preživjeli vojnik NDH koji je bio zatočenik u Jasenovcu nakon križog puta.
  Komunisti sve Zidove pobijene u Srbiji prepisali ustašama u Jasenovcu i dan danas nitko ne istražuje logore po Srbiji možda ih je bilo manje jer su to četnici rješavali brže metkom i bez evidencije a komunisti prikili i svalili na ustaše.
  Niti jedna žrtva civila i zarobljenika ne može se pravdati situacijom, ljudi su ljudi
  Oluje sigurno ne će biti ali ni Vukovara i Škabrnje teško da će neko od vođa Hrvata pristati na bilo kakvu vojnu alijansu sa Srbijom koja bi mogla ponoviti Jugo iskustvo,
  Hrvate se proziva šta su im djedovi radili pod tuđom komandom a Srbima ništa šta su oni uradili pod okriljem bratstva i jedinstva

 • Ne znam zašto se svi, baš svi, krijete iza anonimnih imena.
  Imajte muda pa napišite ko ste i šta mislite.
  Jadni ste svi redom.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.