Vučić: Nema te sile koja bi me mogla natjerati priznati Kosovo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u petak kako “nema sile koja ga može natjerati da prizna neovisnost Kosova”.

Vučić je ocijenio kako njegovi protivnici u Srbiji govore da neće promjene granica, “uz suglasnost s onima za koje je Kosovo neovisno”.

Oni koji govore to u Europi nam poručuju: ”Srbi, izgubili ste sve na Kosovu, cijeli teritorij je neovisna država, nemojte tražiti ni pedalj Kosova!” To je njihova poruka za nas. Nažalost, jako sam usamljen u Srbiji, sam u regiji, relativno usamljen u Europi, rekao je Vučić novinarima nakon obilaska radova u Dječjoj klinici Tiršova.

Na pitanje o protivljenju Ramusha Haradinaja promjeni granica, Vučić je upitao o kojim granicama je riječ.

Onima koje priznaje Rusija ili onima koje priznaje SAD, onima koje priznaje Španjolska ili Italija, onima koje priznaje Kina ili Njemačka, upitao je Vučić.

On je poručio kako mu se ne žuri na razgovore, jer “neće biti otvoren za to” da Srbija bude ponižena i prihvati stanje na Kosovu “bez ičega za Srbiju“.

Predsjednik Srbije je ocijenio kako su neki pojedinci u međunarodnoj zajednici zadovoljni kako su “riješili kosovski problem” pa ne reagiraju na izjave poput Haradinajeve da će “ukinuti granice između Kosova i Albanije“.

Vučić je upitao kako bi reagirali da je on nešto slično rekao u vezi Banje Luke ili Republike Srpske.

– Do sada bi četiri puta hitno zasjedalo Vijeće sigurnosti UN-a, da ne pričamo o specijalnim sankcijama – rekao je Vučić.

On je istaknuo kako šutnja govori o stalnoj zamjeni teza kod međunarodne zajednice, licemjerju i dvostrukim mjerilima. Vučić je također rekao i kako su iz dijela zapadnih zemalja krenuli u kampanju protiv njega kada je svom narodu rekao da “nije sve naše” i kako treba pokušati doći do kompromisa.

Ne riskiram samo političku karijeru, već svojim govorom riskirao sam znatno više. Radio sam to zbog budućnosti Srbije. Naišlo je na još žešće negodovanje. Pošto je tako, vidim da ste zadovoljni kako ste to riješili, ja nisam, ali pošto se ne mogu izboriti ni sa Srbima u traženju da nešto dobiju, a kamoli s vama, rješavajte to kako mislite, odbrusio je Vučić.

Rekao je i kako neće biti njegova odgovornost ako Srbi ostanu bez bilo čega, navodeći kako je “dao sve od sebe”.

On je napomenuo da je Beograd uvijek za dijalog s Prištinom i svima, ali da mora znati o čemu se razgovara, te zamjerio EU zato što ne reagira na prijetnje ratom koje dolaze od Albanaca s Kosova i najave ukidanje granice između Kosova i Albanije.

(Srna)


7 komentara

 • opasna situacija kosovo i hoće da ukinu granicu do nove godine sa albanijom odmah se stvara velika albanija šta će da bude vidjećemo ako to bude podržavao zapad eto rata na balkanu

  1
  1
 • možda bih podržao srbe u ovome ali kada ovaj srpski neofašistitchki tschetnik tvrdi da u kninu, u hrvatskom kraljevskom gradu kninu nikada nije vijorila hrvatska zastava tj.šahovnica, dabogda za njegova mandata izgubio ne samo kosovo nego i sandžak i vojvodinu …na kraju da ostane samo Beogradski pašaluk.. koji je ovo mitomanski ego trip četalj!

  3
  1
 • Njemu se ne zuri kaze hehehehehe. Kako ce mu se zuriti jedino sto zna je prjetit zavadjat i dizat tenzije. Samo ga te strvinarske stvari drze na vlasti. Da se to resi sto bi on ponudio osim rata zavade huskanja i pljuvanja po drugima. Srbija ce stati na noge kad se rjesi ovih debila koi su ucestovali u unistenju srbije pre dva i pol decenija.

 • Ista stvar kao sto covic brani hrvate a njima sve teze. I meni bi bilo da nisam klizno vanka. Jadni ti ste dok vas taj komunjara bude branio i plan b donosio. Teraj to sve u tri materine njega trbonju dovedite mlade ljude koi su ne iskvareni i koi hoce da rade. Okanite se prodavanja magle i lijepih obecanja. Kako ce vam netko poboljsat penzije plate itd sad od jedan put pred izbore. Ceste asfaltirat itd. Sami ste sebi krivi i vi za te lupeze kao srbi za huskaca vucica.

 • Sta ce ga priznavat pa i ptice na grani vise znaju da ga je izgubio!Kosovo je samostalna drzava svidjelo se to njemu ili ne!Ako se ospori Kosovo ode i kvazi drzava bih u tri p.m.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.