Vučić: Hrvati u BiH su pogriješili kao Srbi na Kosovu, nisu zahtijevali svoj entitet

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je u ponedjeljak navečer da su Hrvati u Bosni i Hercegovini (BiH), poput Srba na Kosovu, u prošlosti radili iste greške misleći da im ne treba entitet u BiH jer je “čitava Herceg Bosna naša”.

A onda su ostali bez Vareša, u općinama u Središnjoj Bosni Bošnjaci su postali većina, Bugojno, Travnik, Uskoplje gube, gube mjesto po mjesto, kazao je Vučić, prenosi Hina.

To se i nama događalo na Kosovu i iz tog slučaja nismo izvukli pouku ni mi ni oni (Hrvati), i ako se ne opametimo – nećemo se dobro provesti u budućnosti, ocijenio je Vučić.

Moramo graditi dobre odnose s Hrvatskom jer imamo iste i zajedničke probleme s kojima ćemo se morati zajednički suočavati u budućnosti, poručio je predsjednik Srbije, naglašavajući kako i Srbi i Hrvati imaju veliki problem sa odljevom generacija koje odlaze iz zemlje.

Vučić je u intervjuu za TV Pink istaknuo kako će među Srbima i Hrvatima uvijek postojati problem prošlosti i da će o “Oluji” misliti različito, ali da se budućnost mora drugačije graditi.

To što se ne slažemo o prošlosti nema veze s budućnošću. U budućnosti se moramo susresti, dogovoriti se da je gradimo na drugačiji način, poručio je Vučić.

Poručio je političarima u regiji da neće imati bolju prigodu za suradnju sa Srbijom od ove koju imaju danas.

Kažem im: nećete imati bolju priliku za suradnju sa Srbijom od ove, naglasio je Vučić.

Ocijenio je kako Srbiji, osim potrebe da čuva “mir i integritet BiH, ali i integritet RS u BiH”, predstoji da ključne odnose gradi sa Bošnjacima i Albancima.

Trudim se da potaknem odnose Srba i Bošnjaka i to će biti ključni odnosi – poslije odnosa sa Albancima – koje ćemo morati graditi, ocijenio je predsjednik Srbije. u intervju za provladinu komercijalnu TV Pink.

(Hina)


18 komentara

 • Što smo dočekali, četnici se bore za hrvatski narod u BiH. Ovo je samo jedan od dokaza da je Beograd službena politika HDZ-a BiH. Svi izvještaji ovih naših špijunčića po ministarstvima, općinama, javnim poduzećima itd. završe u Beogradu. To je tragedija hrvatskog naroda i nema tome kraja.

  • Ne bore se oni za hrvatski narod, ni u BiH ni u Hrvatskoj, niti igdje na bijelome svijetu! To su makijavelisti i lažovi “par excellence”, najmanje 100 godina prokazani i dokazani. Jadan je, zapravo, svaki hrvatski političar i čovjek uopće koji s njima mora komunicirati, i uzdat mu se stoga uvijek i prvenstveno u savjest i Božju pomoć.

  • Vucicu se broje posljednji dani kao i Covicu …
   Sve sto jos mogu uraditi je samo ubrzati svoj nestanak s politicke scene kao najveci LUZERI koji su svoje nacije izrabili kao nitko do sada u njihovoj povijesti …

 • Od dva zla pametno je birati manje a to Čović zna. Bi li vi žugatori na klanje u sarajevo, gdje ja nakon rata ubijeno više povratnika te u Konjicu obitelj Andđelić i to na Božić. Hoćete li vi jalni takvima na poklon????

 • Raspuštenica referendum za hrvatski entitet BiH i na temelju rezultata Hrvata zatražimo hrvatski entitet.A ne stalno uzmicati.

 • HDZ sljedbenici Bog im pamet prosvitlio biraju iz mandata u mandat stoku udbasku čovića ćirilico-pisaca. To je pocetak kraja jedne nacije. Agresor koi nas je napao protjerao i djecu i oceve pobio u roblje Hrvate vodio pocme za nasa prava borit pakujte kofere i u njemacku. Svakok koga poznate da je birao HDZ pljunite na rastanku jer oni su vas potjerali u tudji svijet. Sto je mseće napravilo i jos se koceperi da se treba mirit i u miru zivit. Djubre jedno onda pruzi ruku mira Komsicu priznaj pobjedu ne stvaraj tenzije. Neeeeee ti si UDBAS koi ce trunit u zatvoru kad tad svak je odgovarao za veleizdaju i ti ces. I ti ces pick…o izdajnicka..

 • JEBO VAS VUCIC! MAKNITE OVO GOVNO SA PORTALA! KOME ON ZELI DOBRO?? KOSOVO , VUCICU , E PASSE!! ZABORAVITE! BORI SE TI ZA SVOJE SRBE U SRBIJI !! UVIK MORES U RUMUNIJU ILI BUGARSKU IZLAZ NACI! OKANITE SE HRVATSKE I HRVATA! I DALJE STE : SERVE( U PREVODU SLUGE)!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.