Vučić: Gosti iz BiH će biti dočekani kruhom i solju i njih nitko neće pogledati poprijeko, a kamoli ugroziti!

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da će uputiti poziv članovima Predsjedništva BiH da dođu u Srbiju, jer je razgovor najvažniji za mir i stabilnost.

“Želim i uložit ću ogromnu energiju da nastavimo raditi i da surađujemo te da strasti iz prošlosti ostavljamo po strani”, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Dodao je kako ništa nije važnije od razgovora te da su mir i stabilnost u regiji preduvjet za bolju ekonomiju i životni standard.

“Vidim da polako, ali sigurno razum pobjeđuje na svim stranama i da ljudi razumiju što su pogreške svakog od nas”, rekao je Vučić.

Upitan da prokomentira što je bila pogreška člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, Vučić je rekao “da ga je upravo Izetbegović pozvao da dođe u Srebrenicu i garantirao mu sigurnost, a da se nije ni rukovao s njim”, javlja Tanjug.

“Ne govorim o kazneno-pravnim posljedicama, već o ljudskim gestama, ovo prvo me ne zanima, jer je to posao nadležnih organa BiH” naglasio je.
Na pitanje očekuje li efikasnu istragu, Vučić je naveo kako se kao predsjednik vlade tome nada, a da kao čovjek nije siguran.

Naglasio je i kako ne želi ulaziti u daljnju istragu tog događaja te istaknuo kako se takva situacija ne bi mogla dogoditi nijednom gostu u Srbiji, podsjetivši kako će gosti iz BiH biti dočekani s “kruhom i solju i da ih nirko neće ni pogledati poprijeko, a kamoli ugroziti”.

“Da se onako nešto dogodilo mom gostu ja bih se zaletio braniti ga”, rekao je Vučić.

Ocijenio je kako su neusvajanje rezolucije u Vijeću sigurnosti UN-a, kao i događaji u vezi s Naserom Orićem uticali na stvaranje atmosfere pred događaje u Srebrenici.

(www.vecernji.ba)

13 komentara

 • medi su najveća zla u bih pogotovo srpska tv ništa što je pozitivno ne prenose i samo huškaju svi mi bi se trebali opametiti i ljubav širiti prema svim ljudima jer život za čas prođe a vječnost ostaje čuvajmo svoje duše a tuđe neka bog blagoslovi sve nas i cijeli svijet

 • Koji seronja.
  Slažem se sa komentarom od “aaaa”. Država nam propada, nezaposlenost preko 40%, na svakom ćošku mito i korupcija a nama serviraju izjave nekog četničkog šupka.

 • KO TER JE PUSTIO U POTOČARE. PODRŽAVAO(HUŠKAO NA)ZLOČIN,A SAD SE PONAŠAŠ,KO DEBIL-NIŠTA NIJE BILO.NIJE UBIJENO 8 TISUĆA NENAORUŽANIH LJUDI.DA JE 8 TISUĆA MUVA PUNO JE.
  DOK GFOD JE ,UMJESTO U ZATVORU NA VLASTI,VUČIĆ I NIKOLIĆ, B I H NESMIJE NIŠTA IMAT SA SRBIJOM.OGRADA-KO MAĐARI………

  • Pa zar ovi političari nisu svi isti.Mi imamo i dan danas politicare na vlasti koji su 90-ih huskali na rat i danas ti isti su mirotvorci.Od nasih do vasih i njihovih

 • Gospodo Vi koji komentarima bljujete po Vučiću ste garibi. Niko još nije iznijo podatak koliko su muslimani pobili u Grabovici žena djece i staraca zamislite da je njviše poginilo od masakra muslimana koji su nanijeli našem narodu. Sjetite se kod Konjica na Badnju večer su naprvili masakar obitelji Anđelić u Doljanima Stipića livadi u Bugojnu itd. zar samo njihovi životi vrijede šta je sa Leotarom Jozom to treba pitati Izabegovića tko se krije iza tog ubojstva. Ja bih preporučila Vučiću ti si mlad i još nisi iskvaren kao ove stare lopine tebi savjet otvori četvere oči kad imaš posla sa muslimanima svakog su pokušali priveslat pa i ti nećeš bit izuzetak čuvaj se još si mlad na svaku bagru ćeš nailazit oprez i nevjeruj njima.

  • Vodi ga kući za zeta kad ti je tako drag i niskvaren. I ne bi ti škodilo da malo naučiš pisati. Čuj iznijo poginilo nevjeruj …

 • svi su oni isti:SKUPA PIJU I SKUPA KRADU A POVREMENO NAM PLASIRAJU OVAKVE PREDSTAVE DA MI I MAMO O CEMU RAZMISLJATI.NJIMA JE BOGAMI BAJNO A NAMA JE BOGAMI NAOPAKO A VI PRICAJTE STA HOCETE.
  Da je bilo kom od ove trojice u interesu davno bi se razotkrilo ubojstvo Leutara.Leutar je htio stati u kraj kriminalcima i zato je i platio glavom.Oni su likvidirali svakoga onoga tko im je smetao da bi oni nesmetano mogli pustositi sve sto im je bilo zanimljivo i dostupno.Bogami su uspjeli.

Komentiraj: