VSTVBiH imenovao nositelje pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) je drugog dana sjednice, koja je počela jučer u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na razini Republike Srpske imenovani su: Avdo Kadrić, na poziciju sudije Osnovnog suda u Tesliću; Sanja Salčić-Sabljica, na poziciju sudije Osnovnog suda u Sokocu; Sandro Nalić, na poziciju sudije Osnovnog suda u Višegradu i Dejana Ilić, na poziciju dodatnog sudije Osnovnog suda u Gradišci.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTVBiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa s radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda.

Pri imenovanju, VSTVBiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova.

Novoimenovani nositelji pravosudne funkcije će stupiti na dužnost 1. ožujka ove godine, priopćeno je iz VSTV-a.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.