Vrlo vrijedni Old timer Mercedesi provozali se među oduševljenim Imoćanima

Tijekom petka, subote i nedjelje u Imotskom je održan skup Old timer vozila marke Mercedes, na koji su pristigla i vozila koja su u stalnoj postavi  stuttgartskog Muzeja Mercedesa.

Kako je najavljeno ranije na ovaj skup stiglo je 12 Mercedesa iz Stuttgarta.

Dolazak predstavnika Mercedesova muzeja iz Stuttgarta u Imotski pada upravo u vrijeme početka radova na podizanju spomenika Mercedesu u Imotskom, prvog takvog u Europi.

Prilikom skupa položen je kamen temeljac na mjestu ispred tržnog centra “Studenac” gdje će se izgraditi budući spomenik svim gastarbajterima iz Imotskog i Mercedesima, a istaknuto je kako je dosta gastarbajtera pomrlo, ali Mercedesi su ostali i oni su tek na pola životnog vijeka.

Glavni pokretač tog projekta je Ivan Nota Topić, veliki entuzijaist i zaljubljenik u Mercedesove automobile, a ujedno i predsjdnik Oldtimer kluba Imotski. Na njegovu inicijativu se svake godine tradicionalno i odvija ovaj skup Mercedesa, a zahavaljući njemu u Imtoski su stigli i vrlo vrijedni Mercedesi iz Stuttgarta nakon što mu se preko telefona javio Jorg Heiler.

Na skupu su bili izloženi iznimno vrijedni i atraktivni modeli Mercedesa od kojih neki dosežu vrijednost i po nekoliko milijuna eura. Najviše pažnje među njima privukao je dakako Mercedes SL 300.

Mercedes SL 300 privukao je najviše pažnje posjetitelja

Pater don Ivan Turić blagoslovio je sve posjetitelje, a u znak zahvale ljudima koji su došli iz Njemačke uputio je pozdrave i na njemačkom jeziku. Don Ivan, koji je i sam zaljubljenik u Old timere, je kasnije sjeo u jedan od Mercedesovih automobila.

Na ovom mjestu podignut će se spomenik zaštitnom znaku Imotskog, njemačkom automobilu Mercedesu

Tajnica Oldtimer kluba Imotski, inače kćer od Ivana Topića, Matea Topić istaknula kako će pravi uspjeh za Imoćanine tek doći.

Ovaj skup za nas znači nešto veliko, nešto ogromno. Ovo je zapravo tek naš uspjeh. Do sad smo smatrali da kad netko ode van Imotskog da je uspjeh ako se vrati s Mercedesom. Ali ovo kada dobijemo spomenik Mercedisma, to će tek biti pravi uspjeh.

Sve generacije Imoćana koje su otišle u Njemačku, od starih do mladih vratio se s barem jednim Mercedesom.

Kako je to običaj kod nas, jedan je za u grad, a drugi za posla. Očekivali smo manji odaziv, jer smo i manje ljudi zvali. Htjeli samo da naši prijatelji iz Njemačke koji su nam došli, da to još bolje vide kako to kod nas izgleda. Ali mi smo oduševljeni i zadovoljni jer 80 automobila je došlo. Dosta nas se izgubilo u organizaciji, jer neki su otišli vani, ali sve u svemu ispalo je odlično, kazala je Matea Topić za portal Jabuka.tv. 

Na skup je došlo 80 automobila vrlo visoke vrijednosti

Svakako zanimljiv podatak je da na području Imotskog, dodala je Topić, ima 10.000 Mercedesa više registiranih nego što je stanovnika, a tome su doprinijele određene tvrtke s područja Imotske krajine koji imaju više službenih vozila, a marka kakve druge nego Mercedes.

U Imotski stiže neprocjenjivi Mercedes koji će biti pod policijskom zaštitom 24 sata

(www.jabuka.tv/ Martin Čilić)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.