Vrijeme za nove izazove: Prosinečki više nije izbornik Azerbajdžana

Robert Prosinečki nakon gotovo tri godine vođenja Azerbajdžana više nije izbornik te reprezentacije.

Azere je preuzeo u prosincu 2014. godine i otad su, iako skromni kvalitetom, bilježili napredak. U kvalifikacijama za Euro 2016 osvojili su šest bodova dok su u nedavno završenim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo osvojili za njih rekordnih 10 bodova.

Hrvatski stručnjak tako neće obnoviti ugovor koji mu traje do prosinca budući da želi nove izazove i zasjesti na klupu neke kvalitetnije momčadi.

“Predsjednik saveza Abdulajev i Prosinečki razgovarali su o aktualnoj situaciji i budućnosti azerbajdžanskog nogometa. Vidjeli smo da Prosinečki nije spreman produžiti ugovor, a i mi smo razmišljali na isti način. On ima neke druge ponude, a imao ih je i dok je vodio našu reprezentaciju. On je dobar čovjek i iskusan stručnjak i mislim da neće imati problema u nalaženju novog angažmana”, izjavio je Elhan Mamadov, tajnik saveza.

” Bilo je to lijepo i vrijedno iskustvo. No, ne znam mogu li više napraviti bilo kakav pomak. Osvojili smo deset bodova, igrali jako dobro. To je igračka kvaliteta koju nije moguće napraviti boljom no što je sada. Vrijeme je za novu nogometnu priču”, izjavio je nedavno.

Prosinečki se nakon otkaza Anti Čačiću prema nekim pričama pojavio kao kandidat za izbornika Hrvatske, no sam je odmah odbio tu mogućnost.

“Vidio sam, pročitao. Ne, hvala! Ovdje nisam poželjan jer nisam njihov. Moji su stavovi znani, ne mogu ih mijenjati preko noći. Uostalom, reprezentacija je pred vratima Svjetskog prvenstva, igrači su klasni, Dalić je dobio Ukrajinu i zaslužio priliku. Treba ih pustiti da završe posao”, rekao je za Večernji list Prosinečki.

Posljednjih dana spominje se i interes Slovenije, BiH te nekih klubova pa će Žuti vjerojatno ubrzo odabrati novu destinaciju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.