“Vrijeme je”: Dragičević cijelu BiH pozvao na prosvjede

Davor Dragičević, otac mladića Davida iz Banje Luke koji je ubijen u ožujku ove godine, a njegove ubojice još nisu uhvaćene, pozvao je građane iz cijele Bosne i Hercegovine da mu se 21. studenoga pridruže na prosvjedu.

Njegovu poruku i poziv objavljujemo u cijelosti, uz minimalne intervencije:

“21. 11. 1995. – 21. 11. 2018.

Dragi prijatelji, svi vi koji ste proteklih mjeseci davali podršku meni i Suzani u borbi za istinu o našem djetetu, svjesni ste da je ta podrška i borba bila usmjerena za bolju budućnost vaše djece, jer mog Đakca ništa ne može vratiti, ali vi svoju djecu možete sačuvati od zla.

23 godine nakon potpisivanja Daytonskoga sporazuma ljudima u BiH narušena su sva prava koja su garantirana ovim sporazumom. Ono što je najvažnije, narušeno nam je osnovno pravo na život.

Nitko se neće boriti za nas i naša ugrožena prava ako to nećemo učiniti sami i dati do znanja cijelom svijetu da nismo robovi koji šute, trpe i čekaju kada će nas odvesti u smrt. Nas i našu djecu.

Pozivam vas da na ovaj dan, 21. studenoga 2018., izađete na ulice svojih gradova, širom BiH, da zajedno tražimo od zemalja potpisnica ovoga sporazuma da nam se omogući to osnovno pravo i život dostojan čovjeka u našoj zemlji.

Učinit ćemo to za našu djecu, ako želimo da nam djeca ostanu ovdje. Moje sugrađane pozivam da nam se pridruže tog dana na Trgu, da dignu svoj glas protiv narušenih prava, da se ne boje, jer to njihovo pravo im je zagarantirano upravo ovim sporazumom. To je naš dan, dan kada imamo pravo reći “dajte nam ono što ste nam obećali”!

21.11. u 18 sati Davidov trg Banja Luka, a i u ostalim gradovima BiH se nadamo da će trgovi biti prepuni taj dan. Vrijeme je da kažemo “dosta je”!

Pravda za Davida! Pravda za svu djecu! Pravda za sve nas!

Idemo do kraja! Ostajemo svoj na svome!”, napisao je otac ubijenog mladića.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

  • Bi li morali skandirati Govedarici i ostalim kontradodik politicarima?
   Nema ovaj cirkus nikakve veze sa srcem i zalovanjem za ubijenim momkom.
   Niti ovako ispolitizirati smrt sina nema veze sa zdravom pamecu niti bolom. Jedino umobolom.

 • Nemogu širokobrižani prosvjedovati jer nedaj Bože da se nekom neko zamiri…a u kući ne priča brat s bratom,ali radi položaja i plaće naguzit se bez problema!
  pljuc

  6
  2
 • Bas to tko zeli prosvjedovati u Banja luku sta mi imamo s tim momkom pokoj mu duši niti ga znam niti poznam mislite li da bi njegov otac izasao u Banja luci za nekoga iz sirokog haha ja mislim da nebi imamo mi svojih problema u našem gradu milion i na to treba gledati a ne tamo neku oporbu u RS ne budite smiješni pa mislim da ovaj gospodin i ne zna gdje je Siroki niti je ikada bio u Hercegovini

 • MOJA FRUSTRACIJA
  Bolje bi ovu državu očuvali obični ljudi nego ove školovane- doškolane izdiguzice samo gledaju svoj interes.
  Svakom poštenom čoviku skidam kapu do poda. Ovi će malo pričekat što manipuliraju s narodom. Svima nam je jasno šta se dešava i platit će kad tad svoj račun… nažalost toliko su zavrli da prikriju svoja nedjela…. i narod koda se boji …. pa mi smo sve isprobali šta sve mogu od nas….za naredni dvadeset godina ništa oni neće napravit nego što će imat sto posto glasove jer će samo ostat same izdiguzice koje su pune pohlepe… bit će i sirotinje koja ni sad nije glasala…. eto vam država sa svim proklestvima …. samo pazite kad budete sami sebe jeli odakle će te počet… želim vam samo reće da ne želim biti sudionik niti sam bio u vašem pohodu nečasti… vi ste obične izdajice svoji naroda… vi ste zaslužili po ljudskom gorit u paklu… koliko će molitve biti za takve … bit će je puno jer mi znamo moliti prije tog znamo da će Isus Bog ublažiti bol onih koji ga nisu napustili….neka je na vjeke Hvaljen Isus i Marija !!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.