Vrh UEFA-e zasjedat će na Hvaru

Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Aleksander Čeferin primio je u ponedjeljak u Nyonu visoko izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) predvođeno predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem.

Tom je prigodom dogovoreno da će Uefin Izvršni odbor u rujnu zasjedati na Hvaru. Uz predsjednika Kustića u HNS-ovom izaslanstvu su bili izvršni direktor Tomislav Svetina i tehnički direktor Stipe Pletikosa, a s Uefine strane sastanku su nazočili Zvonimir Boban te direktor nacionalnih saveza Zoran Laković.

Visoka delegacija Hrvatskog nogometnog saveza, predvođena predsjednikom Marijanom Kustićem, primljena je danas kod predsjednika Uefe, Aleksandera Čeferina, i njegovih najbližih suradnika, priopćio je HNS. 

Kustić je zahvalio predsjedniku Uefe na gostoprimstvu te istaknuo da HNS ima kvalitetnu suradnju s krovnom kućom europskog nogometa.

Raduje nas da predsjednik Uefe prati zanimljivo natjecanje u Prvoj ligi, a razgovarali smo i o nizu izazova današnjeg europskog nogometa, od tzv. Superlige, preko pandemije, do rata u Ukrajini. Predsjedniku Čeferinu iznijeli smo ideju stvaranja kuće hrvatskog nogometa u Veslačkoj te nam je drago što će Uefa podržati taj projekt, ako uspijemo krenuti u realizaciju, izjavio je u priopćenju predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Bilo nam je zadovoljstvo primiti izaslanstvo HNS-a koji je na terenu i izvan njega zasigurno jedan od najuspješnijih srednje velikih saveza u Europi. Srebrna medalja hrvatske reprezentacije u Rusiji najbolja je inspiracija svakoj manjoj zemlji da se nogometni snovi mogu ostvariti ako uz nogometni talent i vještinu pokažete veliko zajedništvo, uzvratio je komplimentima Aleksander Čeferin te dodao:

HNS je proteklih godina napravio velike iskorake u izgradnji kvalitetne infrastrukture diljem zemlje te će sigurno i dalje imati snažnu podršku Uefe nastaviti istim smjerom. To vrijedi i za potencijalni kamp odnosno kuću nogometa u Zagrebu, što bi bilo odlično rješenje za HNS. Raduje me novi dolazak u Hrvatsku, Hvar je izvrsno odredište za sjednicu našeg Izvršnog odbora, pri čemu će HNS biti nesumnjivo sjajan domaćin.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Da nebi mozda na Medvedgradu,gdje ratni profiteri cuvaju drzavni pecat za 20 tisuca kuna,direktivom naravno,podobni dinamovci STA bi mater privarili

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.