Vremenska prognoza za četvrtak, petak i subotu u BiH

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine objavio je vremensku prognozu za naredne dane, a kako navode meteorolozi, ne očekuju se velike promjene vremena.

Četvrtak: Više sunčanog vremena prijepodne. U drugoj polovini dana, jači razvoj oblačnosti, uvjetovati će pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi će lokalno biti i obilni, a postoje uvjeti i za pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30 stepeni.

Petak: Više sunčanog vremena u jutarnjim satima. Od sredine dana, jači razvoj oblačnosti, će uvjetovati lokalne pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi će lokalno biti i obilni. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje do 30 stepena.

Subota: Malo do umjereno oblačno vrijeme. Prijepodne uz nešto više oblaka na istoku sa slabom kišom. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.