“Vrba”: Široki Brijeg u nedjelju dobiva privatnu galeriju

Galerija “Vrba” u nedjelju će biti svečano otvorena u Širokom Brijegu.

Nova širokobriješka privatna galerija s radom će započeti u nedjelju od 18:00 sati.

Ivona Skočilić, akademska kiparica i osnivačica ove galerije, za portal Jabuka.tv istaknula je da ideju o otvaranju ovakve galerije u sebi nosi već dugo.

Ideja o ovoj galeriji nastala je još za studentskih dana, a sad su mi se napokon stvari “posložile” te sam uspjela pripremiti sve što je potrebno, izjavila je mlada širokobriješka akademska kiparica, dodajući da je galerija i ime dobila prema vrbama koje umjetnicu okružuju cijeloga života, a i u neposrednoj su blizini galerijskog prostora.

Kako je istaknula osnivačica, Galerija “Vrba” bit će nova privatna galerija u Širokom Brijegu i jedina prodajnog karaktera u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Akademska umjetnica sama je pokrenula ovaj projekt, iskoristivši obiteljske prostore uz samo korito rijeke Lištice i u samom središtu Širokog Brijega.

Galerija “Vrba” nalazi se u samom središtu Širokog Brijega, preko puta Central Puba

Cilj cijelog projekta je približiti umjetnost ljudima i afirmirati mlade umjetnike, pomažući im da lakše dođu do kupaca i na taj način lakše osiguravaju vlastitu egzistenciju, zaključila je Ivona Skočilić za portal Jabuka.tv.

Uz svečano otvorenje Galerije “Vrba” bit će organizirana i prateća izložba.

(www.jabuka.tv | Beat Čolak)


17 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.