Vraćen na posao policajac koji se odazvao na srbijansku regrutaciju

Vukovarsko-srijemska policija potvrdila je medijima u petak da je mladi hrvatski policajac koji se odazvao na poziv Vojske Srbije za regrutaciju i upis u vojnu evidenciju vraćen na posao krajem prošle godine.

Policija je ne otkrivajući identitet potvrdila da je disciplinski postupak protiv policijskog službenika okončan 28. prosinca 2023. pravomoćnim i izvršnim rješenjem Disciplinskog suda u Osijeku.

Rješenjem je proglašen krivim za počinjenje teže povrede službene dužnosti iz Zakona o policiji te mu je izrečena novčana kazna koja se primjenjuje tri mjeseca. S gore navedenim datumom policijski je službenik vraćen u službu, navodi se u odgovoru PU vukovarsko – srijemske koji je upućen medijima.

Riječ je o 21-godišnjem policajcu, raspoređenom u jednom od policijskih postaja na području te policijske uprave koji je krajem 2022. dobio poziv Vojske Srbije za upis u vojnu evidenciju i regrutaciju. On je se na taj posao odazvao, ali to nije prijavio svojim rukovoditeljima.

Slučaj je u ubrzo završio u medijima te je mladi policajac suspendiran, kako su tada naveli iz policije, jer je teško naštetio interesima službe i njenom ugledu pa je tako dovedena u pitanje njegova dostojnost za obavljanje policijske službe.

Slučaj je prijavljen Disciplinskom sudu u Osijeku koji je krajem prosinca prošle godine donio odluku te su mladog policajca vratili na posao u MUP RH, prenosi Hina.

(Fena)

5 komentara

 • Trebao je se odazvati na commando obuku HV
  Da vidi razliku izmedju policijske akademije i obuka HV kopno more zrak
  Ima na YouTube obuka HV

  • Ma briga HDZ za boljitak Hrvatske.
   Oni bi i sa crnim vragom samo da ostanu na vlasti.
   Trgovacka koalicija skupo kosta gradjane HR.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.