Vraća se Misimović u reprezentaciju? – Jabuka.tv

Vraća se Misimović u reprezentaciju?

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević nije odbacio mogućnost da na popis igrača za susrete protiv Walesa i Cipra uvrsti i Zvjezdana Misimovića.

Baždarević navodi kako bi volio da Misimović ponovo zaigra u bh. reprezentaciji, ali da mnogo ovisi o samom igraču.

”Otkako se Misimović oprostio, priča se o njemu i njegovom eventualnom povratku. Da, velike su šanse. Imam s njim redovan kontakt. Čujemo se često, razgovaramo, ali hoće li biti na popisu, još ne mogu sa sigurnošću reći”, rekao je Baždarević i dodao kako Misimović trenutno najviše razmišlja o tome hoće li s Guižu Reneom opstati u ligi i što će uopće sa svojom karijerom.

”Možda odluči da je završi i mi tu, onda, ne možemo ništa. Vjerojatno će se sve znati u ponedjeljak ili utorak. Ako on bude bio za povratak, onda sam i ja. No, mogu reći da mu je moj suradnik Stefan Žili poslao upute za individualne treninge kako bi popravio svoju spremu”, kazao je Baždarević za Dnevni avaz.

Po njegovim riječima, vezni red bh. reprezentacije izgubio je na kreativnosti, a od Miralema Pjanića se očekuje previše.

”Svi od Miralema očekujemo da preuzme više odgovornosti, jer ima kvalitetu za to, ali je stvar u tome da mnogi koji bi mu trebali pomagati, ne igraju u svojim klubovima. Da Muhamed Bešić i Haris Medunjanin igraju, bilo bi drugačije”, rekao je Baždarević.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.