Vraća se legendarni model Mercedesa, od cijene će vas zaboljeti glava

Najpoželjnija verzija Mercedesove serije W201, model 190E 2.5-16 Evolution II vratit će se u formi restomoda ograničene proizvodnje zahvaljujući kompaniji HWA AG.

Kompanija Affalterbacha je poznata po svojoj umiješanosti u motosport najavila je novi projekt pod nazivom HWA EVO, koji će stići krajem 2025. godine.

HWA opisuje model kao superautomobil legalan za cestu, koji predstavlja bijesnu reinterpretaciju legendarnog modela Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evo II opremljenu vrhunskim tehnologijama. Projekt se realizira u partnerstvu s američkom kompanijom Curated, koja je specijalizirana za povijesne sportske automobile i restomode.

Originali DTM homologacijski specijal debitirao je 1990. godine te je bio ograničen na 502 primjerka, ali će HWA EVO biti još ekskluzivniji jer je planirano samo 100 primjeraka. HWA je objavio i nekoliko skica te 3D crtež kako bi pokazao šta se zapravo može očekivati, prenosi Klix.ba.

Foto: HWA AG

Dizajner Kyzyl Saleem je kazao da surađuje s kompanijom HWA na ovom projektu te tvrdi da će je njegov crtež Mercedesa 190 EVO III iz 2022. godine zapravo inspiracija za HWA EVO. Službene skice prikazuju robusniju verziju originalnog modela EVO II sa širim blatobranima i većim felgama.

Umjesto žrtvovanja primjeraka modela EVO II, HWA EVO će biti baziran na široko dostupnim primjercima modela W201. Originalni Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evolution II dolazio je s Cosworthovim 2,5-litarskim 16V četveroclindričnim motorom koji je tunirao AMG, a koji je isporučivao 232 KS. Također, imao je prilagodljivi ovjes i prepoznatljivu karoseriju.

Očekuje se da će isporuke primjeraka modela HWA EVO započeti krajem 2025. godine, a početna cijena iznosit će 714.000 eura.

Foto: HWA AG

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.