Vozači, oprez: Poledica, ugaženi snijeg i jaki bočni udari vjetra na nekim dionicama – Jabuka.tv

Vozači, oprez: Poledica, ugaženi snijeg i jaki bočni udari vjetra na nekim dionicama

Zbog izrazito niskih temperatura vozače se upozorava na poledicu. Na području jugozapadne Bosne za vozače postoji opasnost i od jakih bočnih udara vjetra koji stvaraju snježne nanose.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Preporuča se da vozači prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Ugaženoga snijega na kolniku ima na dionicama u višim planinskim predjelima, a posebno se izdvajaju putni pravci: Kupres – Tomislavgrad, Livno – Tomislavgrad, Livno – Glamoč – Mrkonjić Grad, Ključ – Bosanski Petrovac – Bihać i Bosanski Petrovac – Drvar, gdje jak vjetar stvara snježne nanose.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Sporije odvijanje prometa zbog radova u Hercegovini očekivati je na: M-6 Čapljina – Studenci i M-6.1 Prolaz kroz Mostar (od raskrižja Šemovac do raskrižja kod Doma zdravlja).

S obzirom na to da je na području Crne Gore na dionici Šćepan Polje – Plužine – Nikšić zabranjeno kretanje za teretna vozila s prikolicom i tegljače, za ova vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz AMSBiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.