Vozači iz Extreme Enduro Mostar ostvarili vrhunske rezultate

Vrhunske rezultate na međunarodnoj enduro utrci, Land of Pyramids u Visokom, ostvarili su dečki iz Extreme Enduro Mostar kluba.

Vozač Darko Raič na motociklu KTM EXC 300 uspješno je završio utrku na stazi dugoj 48 kilometara u vremenu od 1h 50m 24s, što ga je pozicioniralo na prestižno treće mjesto. Dok je vozač Martin Šego, također na motociklu KTM EXC 300, uspješno završio utrku u vremenu 1h 52m 45s i pozicionirao se na visoko peto mjesto. Kristijan Čilić, također član istog kluba, nije uspio završiti utrku zbog probušenih pneumatika na motociklu.

Enduro utrka u Visokom se održala 13. i 14. travnja sa startom na poznatom visočkom izletištu Ravne. Na utrci je sudjelovalo preko 200 vozača iz 11 različitih država.  Ovi adrenalinski ovisnici natjecali su se u 3 klase: Hobby, Expert i Veteran.

U subotu, 13. travnja, vozio se prolog. To je utrka duga osam kilometara i uključuje jedan kilometar poligona prepunog umjetnih prepreka, iskopanih rupa, skakaonica, balvana i slično. Prolog predstavlja jedan vid kvalifikacija za glavnu utrku idućeg dana. Tu su svi vozači mostarskog kluba bili visoko pozicionirani. Pokazali su impresivno znanje i tehniku vožnje pa je Darko Raič imao najkraće vrijeme na prvom prologu, a Kristijan i Martin su bili na petom i šestom mjestu.

Staza kroz šumu, koja je vožena u nedjelju, ima 12 kontrolnih točaka kroz koje svaki vozač mora proći da bi mu se priznao rezultat na kraju utrke. Na taj način organizatori su osigurali da svi vozači prođu svih 48 kilometara staze i onemogućili natjecateljima da varaju na utrci.

Vrijeme nije bilo nimalo naklonjeno vozačima. Kiša je neumorno padala oba dana pa je znatno otežala utrku svim vozačima. Mnogo vozača je zbog otežanih uvjeta odustalo od utrke nakon vožnje prologa.

Iako sam završio na trećem mjestu, nisam zadovoljan svojim plasmanom. Najprije je kiša odradila svoje i stvorila jako otežane uvijete za vožnju. Na nekim dijelovima staze su se stvorili “čepovi” od vozača koji ne uspijevaju prijeći određenu prepreku i nisam ih mogao zaobići. Nakon toga svega još me dočekao i kvar na motoru. Ugasio se i nije htio upaliti. Tu sam izgubio vodstvo i barem 10 minuta vremena dok sam riješio problem i tada me prestiglo dosta vozača. Unatoč svemu uspio sam se vratiti na treće mjesto, rekao je Darko Raič za portal Jabuka.tv.

(www.jabuka.tv)

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.