Vozači iz BiH spasili život djevojci na njemačkoj autocesti

Dok su svi koji su se u trenutku prometnog kolapsa zatekli na autocesti A81 od Frankfurta prema Helburnu bježali od smrskanog auta koji je zahvaćao plamen, dvojica mladih vozača iz BiH istrčala su iz autobusa koji su vozili i spasili jedan život. Naime, automobil, koji je vozila djevojka, sudario se s kamionom nakon čega je nastao kaos.

“Kolona je bila ogromna. Svi Nijemci koji su se tu našli bježali su od auta, samo smo nas dvojica trčali prema njemu. Uzeli smo uređaje za gašenje požara jer je auto već počeo gorjeti. Pokušali smo izvući i djevojku koja je vozila, ali nismo uspjeli jer je sva plastika od auta bila na njezinim nogama”, ispričao je za Nezavisne novine Halil Durić (33) iz Živinica, inače otac dvoje maloljetne djece. Njegov kolega Osman Jajić (33), koji je u trenutku nesreće vozio autobus, iz smrskanog automobila golim je rukama iščupao akumulator.

“Ja sam u retrovizoru čak vidio da ta djevojka gubi kontrolu nad autom. S moje desne strane je u tom trenutku bio šleper koji je bio natovaren otrovnim kemikalijama. Prvo ju je bacilo na ogradu, nakon čega je prošla između dva auta, promašila naš autobus i zabila se u kamion. Ja znam da sam otkinuo akumulator rukama iz njezinog auta, ali i policija me pitala i nisam im znao reći gdje je taj akumulator, uopće ne znam gdje je on na kraju završio, valjda od onog šoka, šta li”, rekao je Jajić. Njemica koja je, kako kažu, njihovih godina, zove se Rebeka i u sudaru je teško ozlijeđena, ali su je spasili da ne izgori u autu. Čuli su da su joj noge amputirane.

Jajić i Durić ispričali su da su, poslije gašenja automobila i bezuspješnog pokušaja da Rebeku izvuku iz olupine, pokrili je dekom i davali joj vode.

“Neko vrijeme je bila svjesna svega, nije mogla pomjerati ništa osim glave, ali je pričala. Jedna djevojka, koja je bila u našem autobusu, održavala ju je budnom. Tada je i rekla da ne osjeća više noge. Ona bi sigurno izgorjela jer dok su došli policajci i vatrogasci prošlo je od deset do petnaest minuta”, kazao je Durić. On je istaknuo da je ponosan na to što su njegov kolega i on uradili, a da su čestitke dobili od obitelji, prijatelja, kolega i načelnika njemačke policije. Da je potpuno točna ona izreka – jednom heroj, uvijek heroj, potvrđuje i činjenica da je Jajić još dva puta spašavao ljude od smrti na cesti.

“Jedanput sam čovjeka u mjesec dana dva puta spasio. Pođem za Kalesiju i u trenutku vidim oblak dima, iziđem iz krivine, a tamo izravan sudar, dođem do auta i izvučem čovjeka. Prošlo jedno 15 dana, ispred mene na znak ‘stop’ prođe auto, nakon čega se u njega zabije drugo. Opet iziđem iz auta i gledam čovjeka, vidim da je to ovaj što sam ga izvukao već jednom iz auta. ‘Fiksatori’ na nogama još od prošle nesreće. Ma, ja sam ti izgleda magnet za takve situacije”, govori Jajić. Jednom je izvukao djevojčicu iz auta koji je sletio u rijeku Krivaju, ali tom prilikom majka djevojčice je, nažalost, stradala.

(www.jabuka.tv) 


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.