Vozač kombija koji je pokosio troje ljudi Nijemac s psihičkim problemima

Vozač kombija koji se u subotu poslijepodne zaletio na terasu restorana u zapadnonjemačkom gradu Muensteru bio je Nijemac s psihičkim problemima, javljaju njemački mediji, a vlasti ne polaze od toga da djelo ima islamističku pozadinu.

Ministar unutarnjih poslova savezne pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija Herbert Reul ispravio je broj žrtava na dvoje poginulih i 20-tak ozlijeđenih, od čega šestoro teže.

U prvim izvješćima policije govorilo se o troje poginulih i 30-tak ranjenih.

Nakon što se zaletio u terasu punu gostiju u središtu Muenstera vozač kombija je počinio samoubojstvo vatrenim oružjem.

Mediji javljaju da je 48-godišnji muškarac imao psihičkih problema i da je ranije pokušao izvršiti samoubojstvo.

Reul je potvrdio da se radi o njemačkom državljaninu i da trenutno nema indicija koje bi upućivale na islamističku pozadinu djela.

Njemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je sućut obiteljima poginulih te izrazila nadu u što skorije rasvjetljavanje slučaja.

Čini se sve što je moguće kako bi se što prije rasvijetlila pozadina ovog djela, rekla je Merkel koja se zahvalila policiji, vatrogascima i medicinskom osoblju na intervenciji.

Muenster je jedan od glavnih sveučilišnih gradova u Njemačkoj, s oko 50.000 studenata. U središtu se nalaze brojni kafići, restorani i kulturne ustanove.

Događaj u Muensteru oživio je sjećanja na teroristički napad kamionom na božićni sajam u Berlinu u prosincu 2016. u kojem je poginulo 12 osoba.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.