Volvo do 2030. godine postaje potpuno električna marka? – Jabuka.tv

Volvo do 2030. godine postaje potpuno električna marka?

Automobilska industrija nalazi se u razdoblju u kojem su promjene česte i neizbježne, a jedna od glavnih tema svakako je elektrifikacija koja predstavlja budućnost za (gotovo) sve brendove.

Ipak, strategije su drugačije, pa tako s jedne strane primjerice u Ferrariju koji se orijentira na uski krug kupaca tvrde da ne razmišljaju o potpuno električnim modelima, odnosno da marka nikad neće postati “potpuno električna”; s druge strane u Volvu imamo potpuno drugačije viđenje situacije.

Naime, švedski proizvođač kojeg je preuzeo kineski Geely ima jasnu viziju po pitanju električara.

Tako je izvršni direktor marke Hakan Samuelsson nedavno za Financial Times izjavio: “Bio bih iznenađen kada od 2030. godine ne isporučujemo samo električne modele”, prenosi Motor1. To u prijevodu znači da marka planira potpunu elektrifikaciju game, odnosno od 2030. nadalje u ponudi planiraju imati isključivo električne automobile.

Pritom je plan već sada sa ponudom brojnih hibrida udio prodanih elektrificiranih modela dovesti do brojke od 20 posto, dok bi prema ovom planu 2025. godine polovica prodanih modela trebala biti potpuno električna, dok bi 5 godina kasnije cijela marka postala potpuno električna, piše Jutarnji.hr.

Podsjetimo, Volvo je još 2017. godine odlučio da će prestati sa razvojem dizelaša, što je tada mnogima bio šok, no s obzirom na propise i trendove pokazalo se kao sasvim opravdan potez.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.