“Volontiranje je cool!”: U Mostaru se okupilo više od 200 volontera iz cijele BiH

Volonterski susret učenika iz cijele Bosne i Hercegovine održao se u srijedu na Španjolskom trgu u Mostaru.

U Mostaru se okupilo više od 200 volontera iz više od 30 osnovnih škola iz Goražda, Gruda, Ilidže, Ilijaša, Konjica, Ljubuškog, Mostara, Posušja, Sarajeva, Širokog Brijega, Ljubuški, Trnova FBiH, Čapljine, Travnika, Kiseljaka, Bugojna i Vogošće.

Oni su zajedno realizirali prvu zajedničku volontersku aktivnost sadnju stabla “Volontiranje je cool!” koje će budućim generacijama biti simbol tolerancije i uspomena na zajedničko djelovanje volonterskih grupa, uz zajedničke radionice učenika posvećenim međuetničkoj toleranciji i zajedničkom djelovanju.

Ovaj projekt se realizira deveti put, a ove godine u njemu sudjeluje preko 40 škola iz Bosne i Hercegovine. Kroz projekt smo mladim ljudima željeli ponuditi nešto novo što će našim volonterima ostati kao uspomena. Danas smo ovdje da bismo posadili stablo naziva “Volontiranje je cool”.

To je simbol mira, tolerancije, suživota, prijateljstva i svih pozitivnih stvari koje naš projekt promovira, istaknula je Alma Fejzić, koordinatorica projekta.

Projekt “Volontiranje je cool!” ove godine realizira se uz podršku UNICEF-a kroz program Dijalog za budućnost, a uključuje 40 osnovnih škola iz cijele Bosne i Hercegovine.

Cilj projekta je promocija multietničkih obrazovnih, kulturnih i društvenih vrijednosti kroz koncept učeničkog volonterizma kao alata u procesu razvijanja osjećaja za društvena zbivanja, izgradnju boljih zajednica, promoviranja ideja i kulture tolerancije, povjerenja i različitosti u svojim zajednicama.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.